İran'dan Rus deviyle 4 milyar dolarlık imza!

İran Rusya'nın enerji şirketi Gazprom'la 40 milyar dolarlık ön anlaşma sonrası doğalgaz sahalarının ve gaz ihracat iletim hatlarının geliştirilmesi için Rusya ile 4 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı.

İran'dan Rus deviyle 4 milyar dolarlık imza!
İran'dan Rus deviyle 4 milyar dolarlık imza!
GİRİŞ 09.11.2022 15:40 GÜNCELLEME 09.11.2022 16:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, Hükümet Kurulu toplantısının ardından gazetecilere İran ile Rusya arasında enerjisi alanındaki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ovci, “Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden biri olan Gazprom ile yaklaşık 40 milyar dolarlık bir mutabakat zaptı imzaladık. Ayrıca doğalgaz sahalarının ve gaz ihracat iletim hatlarının geliştirilmesi de gündemde ve bu kapsamda Rusya ile yaklaşık 4 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladık” dedi.

Petrol Bakanlığı’nın yabancı yatırımı geliştirmeye yönelik eylemlerine değinen Ovci, “Ürün takasına başladık ve gaz takası tartışmasını da takip ediyoruz ve bu kış faaliyete geçeceğini umuyoruz. Bugün, ZN Vostok ve en önemlisi Gazprom dahil olmak üzere büyük Rus şirketleri ülkemize yatırım yapıyor” ifadelerini kullandı.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Petruşev, bugün İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleşen Rusya-İran Güvenlik Zirvesi'ne katıldı. Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Basın Servisi'nden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşmeden sonra işbirliğinin daha da genişletilmesi yönünde karar aldığı aktarılarak, "İstişarelerin sonunda taraflar, Rusya-İran diyaloğunu güvenlik konseyleri aracılığıyla daha da genişletmeye hazır olduklarını bir kez daha teyit ettiler" denildi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    İran yıllardır ambargo uygulanan bir ülke, nasıl gaz satacak. Türkiye üzerinden gaz satışı olmasın diye İran'ın gaz işine göz yumarlar. İşin içinde israil ortaklığı var. ABD'de Şiilere ait camide yahudinin ibadet etmesinin nedeni şimdi anlaşıldı. İran Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmaları sabote etmek istiyor. Çünkü Türkiye ila Asya arasında sınır kalmıyor. Türkiye lojistik üssü olursa avrupa pazarını ele geçirip kontrolü elinde tutar. Bu abd ve israilin işine gelmez.
    Cevapla
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    İranı neden karıştırmak istiyorlar belli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!