İsveç Başbakanı'nın Türkiye ziyareti PKK destekçilerini çılgına çevirdi

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Türkiye'ye gelerek Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detayları PKK destekçilerini çılgına çevirdi.

İsveç Başbakanı'nın Türkiye ziyareti PKK destekçilerini çılgına çevirdi
İsveç Başbakanı'nın Türkiye ziyareti PKK destekçilerini çılgına çevirdi
GİRİŞ 09.11.2022 15:54 GÜNCELLEME 09.11.2022 15:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Terör örgütlerine destek verilmeyeceğinin sözünü veren İsveç Başbakanı Kristersson, gazetesi Kurdo Baksi tarafından hedef haline getirildi. İsveç Başbakanı Kristersson'un PKK'yı sattığını ifade eden terörist destekçileri, "Erdoğan'a diz çöktü" mesajları verdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson arasında önemli bir görüşme gerçekleşti. İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ile ilgili görüşmede Kristersson "Üçlü muhtırayı tam olarak uygulayacağız." sözü verdi. Bu görüşme İsveç basınında gündem oldu.

Öte yandan görüşme öncesi İsveç'te yeni hükümetin terör örgütü PKK/YPG ile arasına mesafe koyacağına yönelik açıklamaları, ülkede terör örgütü destekçilerinde rahatsızlık yarattı.

Kritik zirve öncesi, PKK/YPG'yi destekleyen eski milletvekili Amineh Kakabaveh ve Türkiye karşıtlığıyla tanınan gazeteci Kurdo Baksi, İsveç hükümetinin açıklamasına tepki gösterdi.

ERDOĞAN'IN KARŞISINDA DİZ ÇÖKTÜ

Kakabaveh, Aftonbladet gazetesine yaptığı açıklamada, İsveç'in, "Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında diz çöktüğü" yorumunu yaptı.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde İsveç'in Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırması için de "korkunç ve iki yüzlüce" ifadesini kullanan Kakabaveh, "İsveç vatandaşı olmaktan dolayı utanç duyuyorum." dedi.

TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ

Kurdo Baksi de "İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un PKK/YPG'yi satarak Türkiye'yi tercih ettiği" yorumunu yaptı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • Li lo lo le 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru demiş yorum ci sihniyet akıl mantik iman hakikat... insani neresinde çozun vay babooo
    Cevapla
  • Nedim 1 yıl önce Şikayet Et
    Olof palme yaşasaydı siz İsveç’te bu kadar ötemezdiniz o PKK yı terörist diye görüyordu ve onu öldürtünüz.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadaki pkk yı bitirmek için, Bunları tek tek kayıt altına alıp Türkiye ye gezmeye geldiklerinde tüm mal varlıklarına el koyup vatandaşlıktan çıkartmamız lazım
    Cevapla
  • saga 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne zamandan beri Avrupalıların verdiği sözlere güvenir olduk. Adamlar şimdiye kadar hangi sözlerinde durdular. Zaten üç gün sonra hükümetleri düşer biz verdiğimiz tavizle kalırız.
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi yapmacık işler. üyelikleri onaylandıktan sonra aynı filme devam ederler. bunlara güven olmaz. sağlam bir taahhüt almak lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 28 Şubat tahliyeleriyle ilgili açıklama! Çetin Doğan'a tepki!
1 milyon TL altında 8 araç modeli kaldı!  İşte araçların listesi...