Ron DeSantis geleceğin ABD Başkanı olabilir mi?

Eski ABD Başkanı Donald Trump, adı 2024 başkanlık yarışı için geçmeye başlayan Florida Valisi Ron DeSantis'in olası adaylığının, Cumhuriyetçi Parti'ye zarar vereceğini "Bence hata yapar. Bu parti tabanının hoşuna gitmez" sözleriyle savundu.

Ron DeSantis geleceğin ABD Başkanı olabilir mi?
Ron DeSantis geleceğin ABD Başkanı olabilir mi?
GİRİŞ 09.11.2022 16:34 GÜNCELLEME 10.11.2022 12:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

 
Haber7 / Erkan TALU

2024 seçimlerinde yeniden başkanlık için seçime girmeye hazırlanan Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti içinden kendisine rakip istemiyor.

Öyle ki Trump, Cumhuriyetçi gözlemciler tarafından "Trump 2.0" olarak adlandırılan ve bugün yaklaşık 20 puan farkla yeniden Florida Valisi seçilen Ron DeSantis hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

Florida'ya kırmızı dalgayı getirdi.

"ELİMDE ONUNLA ALAKALI HOŞ OLMAYAN BİLGİLER VAR"

"DeSantis bence aday olursa hata yapar. Bu parti tabanının hoşuna gitmez. O'nu herkesten hatta belki eşinden bile iyi tanıyorum" diyen Trump, daha sonra detay vermeden DeSantis hakkında elinde hoş olmayan bilgiler olduğunu öne sürdü. Trump, DeSantis ile arasında gerginlik olmadığını da belirtti.

Ancak bu sözler, "Trump, DeSantis'i kendisine ciddi rakip olarak görüyor" yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

Trump, başkanlığı döneminde DeSantis'i Beyaz Saray'da da ağırlamıştı.

TRUMP ARA SEÇİMLERDE AKTİF ROL OYNADI

Temsilciler Meclisi ve Senato için yapılan ara seçimlerde aktif rol oynayan, Cumhuriyetçi adayların mitinglerine katılarak "arkanızdayım" mesajı veren Trump, ikinci kez Beyaz Saray koltuğuna oturmak istediğinin mesajını verdi. Trump'ın, 15 Kasım 2022'de adaylığını açıklaması bekleniyor.

Trump'ın, Mehmet Öz'ün seçim mitingine de katılmıştı.

"DeFUTURE" MANŞETİ

Sivri yayınlarıyla ön plana çıkan Amerikan New York Post gazetesi, 20 Aralık 2020 Kongre baskını sonrası Trump'ı hedef almış ve "Post diyor ki: Sayın Başkan... Deliliği durdurun. Seçimi kaybettiğiniz" manşetini atmıştı.

Aynı New York Post gazetesi, DeSantis'in zaferi sonrası yine çok konuşulacak bir manşet hazırladı.

DeSantis'in Cumhuriyetçi Parti içinde liderliğe yükselebileceğinin anlatıldığı manşette, "DeFUTURE" ifadesi kullanılarak; DeSantis'in Cumhuriyetçi Parti'nin geleceği olduğu vurgulandı.

TRUMP'IN SONU GELDİ Mİ?

14 Eylül 1978 yılında Florida'da dünyaya gelen 44 yaşındaki Ron DeSantis'in, gençliğiyle Cumhuriyetçi Parti'ye yeni bir soluk getireceği ve son ara seçimlerde başarılamayan "kırmızı dalga"yı gerçekleştirebileceği belirtiliyor.

DeSantis'in 20 puan farkla ezici galibiyetinin Trump için bir son olduğunu belirten bazı analistler, DeSantis'in özellikle de söylem ve hitabet gücüne vurgu yapıyor.

Yale Üniversitesi'nde tarih, Harvard Üniversitesi'nde hukuk eğitimi alan DeSantis, kariyerine Federal Savcı olarak başladı. Donanmada teğmenliğe kadar terfi eden DeSantis, ABD Temsilciler Meclisi'nde (2012) milletvekili olarak da görev yaptı.

Eski bir haber ve televizyon programı sunucusu Casey DeSantis'le evli olan Ron DeSantis, Kovid-19 salgını döneminde; aşı ve maske zorunluluğu ile eve kapanma konularında ulusal kararlara direnmesiyle gündeme gelmişti. Obama'nın başkanlığı döneminde de yaptığı sıkı muhalefetle adından çokça söz ettirmişti.

Ron DeSantis ve eşi Casey DeSantis, seçim zaferi sonrası sahnede bu pozu verdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 19
  • pelin 1 yıl önce Şikayet Et
    Desantis vice-president olacak..
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan doları parası 6 Yahudi şirketinin tekelinde olduğu sürece Amerika 'yı bina altlarında Yahudiler yönetir.
    Cevapla
  • mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    nasıl biri acaba neocon ya da bush ailesi gibi ise hem amerika hem dünya için pek iyi olmayabilir
    Cevapla
  • Gözler Aynasıdır 1 yıl önce Şikayet Et
    Herifte tam sahtekar tipi var.
    Cevapla
  • Al birini 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangisinde yok ki.....
    Cevapla
  • Marasli 1 yıl önce Şikayet Et
    DeSantis secilmez Amerikada, buraya yaziyorum. Amerika halki irkcidir. DeSantis isminden belliki kayip edecek. demedi demeyin. Trump geri gelecek. Biden gibi bunalak degil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi