John Kerry'den Maduro'ya büyük saygı! ABD bükemediği eli sıktı

ABD'li eski Dışişleri Bakanı John Forbes Kerry, darbeyle devirmek istedikleri Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun önünde ilikledi. ABD Dışişleri Bakanlığı, bu karşılaşmanın "planlanmamış" olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 10.11.2022 01:07 GÜNCELLEME 10.11.2022 01:18
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı'nda bir hayli ilginç anlar yaşandı. ABD'nin Barack Obama dönemindeki Dışişleri Bakanı John Kerry, Juan Guaido'yu kullanarak darbeyle devirmek istedikleri ve başına 15 milyon dolar ödül koydukları Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile tokalaşması ve ceketini iliklemesi kameralara yansıdı.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, bu karşılaşmanın "planlanmamış" olduğunu bildirdi.

DIŞ POLİTİKADAKİ ÇIKARLAR DEĞİŞİRSE

Konferansta Venezuela Devlet Başkanı Maduro ve ABD'nin eski Dışişleri Bakanı John Kerry de yer aldı. İkilinin samimi anları kameraya yansırken, Kerry'nin, Maduro'nun elini sıktıktan sonra ceketini iliklemesi sosyal medyada gündem oldu.

BAŞINA 15 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYMUŞLARDI

ABD, 2020 yılında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hakkında, "uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı" suçlamasıyla iddianame hazırlamıştı. ABD ayrıca, Maduro'nun yakalanması veya tutuklanması için bilgi verenlere 15 milyon dolar para ödülü verileceğini duyurmuştu.

ABD'NİN KUKLASI GUADİO

Guaido, 23 Ocak 2019'da kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini almıştı.

"ABD, VENEZUELALILARIN DEMOKRASİLERİNİ YENİDEN SAĞLAMASINA YARDIMCI OLMAYA KARARLI"

Oldukça ileri gidilen açıklamada Venezuela halkının daha şeffaf, sorumluluk sahibi ve kendilerini temsil eden bir hükümete ihtiyacı olduğunun altı çizilerek, "ABD, Venezuelalıların özgür ve adil bir seçim yoluyla demokrasilerini yeniden sağlamasına yardımcı olmaya kararlı." sözleri sarf edilmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • ooo 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki, Planlanmış olunca !!! KOVBOYLUK mu ? yaparsınız... Vahşi BATI !!! zamanınız dolmuş da ? farkında olmamaya çalışıyor gibi ! davranmanın ! akibete ! çok faydası yoktur...
    Cevapla
  • hüseyin yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Kımılı neden desteklediklerinin muhalefeti iltidara getirme hesaplarının altında yatan bizim bildiğimiz onların kabul etmediği gerçekler bunlar işte
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyun hep aynı, rahmetli Erbakanda uyuşturucu ile suçlanmıştı,sonrasında Maduro, şimdi Erdoğan. Değişen sadece rol verilen hainler ve inan aptallar
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar öyle namussuz öyle alçak insanlar ki bir ülkenin devlet başkanı için ödül koymayı kendilerinde hak olarak görebiliyorlar üstelik uydurma gerekçeler ile... batının çıkarlarına eyvallah dersen adamsın demezsen kötü adamsın...Çok uyanık olmak lazım vesselam...
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisi örnek aldı.Kazandı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!