İdam cezası verilen rapçi Saman Yasin gözyaşlarına boğuldu!

İran'da başörtü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini için başlatılan protestolara destek verdiği için gözaltına alınan 27 yaşındaki rap şarkıcısı Saman Yasin'e ölüm cezası verildi.

GİRİŞ 10.11.2022 07:49 GÜNCELLEME 10.11.2022 09:03
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

İran'da 13 Eylül günü başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından komalık bir halde kaldırıldığı hastanede 16 Eylül günü hayatını kaybeden Mahsa Amini protestoları sürüyor.

REJİMİ ELEŞTİREN BİR ŞARKI YAZDI

Eşi benzeri görülmeyen protestolara destek veren 27 yaşındaki Kürt asıllı rap şarkıcısı Saman Yasin, ülke genelinde yayılan protestolara destek olmak için Iran rejimini eleştiren bir şarkı yazdı.

DURUŞMADA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Protestolara destek veren Saman Yasin, şarkısının ardından 2 Ekim'de gözaltına alındı.29 Ekimde çıkarıldığı mahkeme tarafından kendisine ölüm cezası verildi. Hakimin yüzüne ölüm cezasını okuduğu şarkıcı, başını ellerinin arasına koyup gözyaşlarına boğuldu.

İsmi gizli tutulan bir kaynak, şarkıcının ailesinin ve avukatının duruşmada olmadığını söyledi.

"AİLESİ TEHDİT EDİLİYOR" İDDİASI

Saman'ın ne zaman infaz edileceği hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Rejim karşıtı bazı sayfalar da ailenin ve avukatın konu ile ilgili konuşmamaları için rejim tarafından tehdit edildiklerini iddia etti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • nazif 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olmuş. Ülkemizde gezi parkı alçakları elini kolunu sallayarak geziyor. İnsanın zoruna gidiyor.
    Cevapla
  • Genco 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte adalet...
    Cevapla
  • Abdullah Türkiyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oluyor müslümanlar? İsrail'de tarihin en sürekli zulmü dünyadan da müslümanlardan da tık yok.İran İranlılarındır. Akıllı olalım. Düşman kim dost kim iyi bilelim.
    Cevapla
  • keamu 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikana yakından takip ediyor . İranlılara demokrasi getirmek için fırsat bekliyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İran diye bir devlet kalmayacak orası Azerbaycan Cumhuriyeti molla farslilar sınır dışı edilecek normal farslilar kalabilir.
    Cevapla
  • Nejla 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamayın. Milletin ülkesine göz diktiniz gözünüz çıksın Inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap