İsveç Yargıtayı'ndan Bülent Keneş açıklaması: Türkiye'nin talebi karara bağlanacak

İsveç'te yaşayan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade talebinin, yakında görüşüleceği ve 2023 yılının başında karara bağlanacağı bildirildi.

İsveç Yargıtayı'ndan Bülent Keneş açıklaması: Türkiye'nin talebi karara bağlanacak
İsveç Yargıtayı'ndan Bülent Keneş açıklaması: Türkiye'nin talebi karara bağlanacak
GİRİŞ 11.11.2022 12:19 GÜNCELLEME 20.12.2022 08:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsveç resmi haber ajansı TT'nin haberinde, FETÖ firarisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade kararının, çok yakında İsveç Yargıtay'ı tarafından görüşülüp karara bağlanacağı belirtildi.

İsveç Yargıtayı'ndan TT'ye yapılan açıklamada, söz konusu davanın çok kısa bir sürede ele alınacağı ve 2023 yılının başında karara bağlanacağı kaydedildi.

Svenska Dagbladet gazetesinin haberine göre, Keneş'in daha önceden 4 benzer davadan iade talebi reddedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ terör örgütünden İsveç'te olan Bülent Keneş’in, bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Keneş, İsveç'te yaşıyor.

Başkan Erdoğan isim vererek istedi: O teröristi iade edin! Bizim için önemliBaşkan Erdoğan isim vererek istedi: O teröristi iade edin! Bizim için önemli

İSVEÇ'İN YENİ HÜKÜMETİ DAHA MI ILIMLI?

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, görevi devraldığı ilk gün Türkiye'ye sıcak mesaj vererek, "Madrid'de imzalanan anlaşmaya uyacağız" demişti.

Yine Tobias Billström, göreve geldikten hemen sonra Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına verdiği röportajda, "PKK söz konusu olduğunda İsveç hükümeti anlamsız bir davranışta bulunmayacak. Terör örgütlerinin İsveç topraklarında faaliyet gösterme hakkı olmadığı anlamına gelen politikanın tamamen arkasındayız. Üçlü mutabakatta yazılı olan ve üç tarafın da üzerinde anlaşmaya vardığı her şey tüm taraflarca yerine getirilmelidir" diyerek, Türkiye'yle imzaladıklarını anlaşmanın şartlarını yerine getireceklerini kaydetmişti.

İsveç'in yeni hükümeti, son zamanlarda yaptığı açıklamalarda da PYD/YPG'nin PKK'yla bağı olduğunu belirterek, YPG'ye verilen desteğin kesileceğini söylüyor.

Erdoğan açık açık uyardı! Ulf Kristersson canlı yayında söz verdiErdoğan açık açık uyardı! Ulf Kristersson canlı yayında söz verdi

Hatta Kristersson, Erdoğan ile düzenlediği basın toplantısında, "Terörizmden en çok etkilenen NATO müttefiklerinden biri Türkiye. İsveç Türkiye'ye yapmış olduğu tüm taahhütlere uyacaktır. İleride de müttefik olarak verilen taahhütleri yerine getirecektir. Üçlü muhtırayı tam olarak uygulayacağız" demişti.

İsveç Başbakanı: Terörle mücadele için yasal düzenleme yapıyoruzİsveç Başbakanı: Terörle mücadele için yasal düzenleme yapıyoruz

KAYNAK: HABER7, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Analiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bülent keneş o tarihe kadar başka ülkeye kaçar hadi geçmiş olsun ..! “Akıl en iyi nimet”
    Cevapla
  • mer 1 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin bu haini almanyaya kaciriarrrr yaklanip icerde tutulmadihi müdettce göreceksiniz bu sosuara asla inanamayin imani olmiyandan be beklenir????
    Cevapla
  • Metin01 1 yıl önce Şikayet Et
    İsterlerse ılımlı olmasınlar reis kararlı ya iade edecekler yada natoya girmeleri hayal olur köşeye sıkıştılar ab ve abd reisi ikna edemedi İyiki varsın reis ALLAH sana uzun ömürler versin
    Cevapla
  • HAİNLER KEFERELER 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis söyledi artık top onlarda. Kendileri bilir ha.
    Cevapla
  • ÜNAL 1 yıl önce Şikayet Et
    yılbaşına kadar adam KAÇAR sa ne olacak.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam kaçarsa madam sorumludur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?