Zelenskiy: Bugün tarihi bir gün...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'daki Herson kentinden tamamen çekildiğini duyurmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün tarihi bir gün ve Herson'a dönüyoruz" dedi.

GİRİŞ 12.11.2022 00:38 GÜNCELLEME 12.11.2022 01:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığının Rus birliklerinin Herson'dan tamamen çekildiğini açıklanmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den yeni bir açıklama geldi. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün tarihi bir gün. Herson'a dönüyoruz. Şu an itibariyle askeri güçlerimiz şehre yaklaşmak üzere. Ancak özel birimler zaten şehirde. Herson halkı bekliyordu. Ukrayna'dan asla vazgeçmediler. Şehir henüz düşmandan tamamen arındırılmamışken bile, Herson halkı sokaklardan ve binalardan Rus sembollerini ve işgalcilerin Herson'da kaldığına dair tüm izleri kaldırıyor. Her bir askerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Herson, Rusya'nın parçası"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus ordusunun Herson'dan çekilmesinin ardından Herson'un referandumla ilhak edildiğini ve Rusya anayasasında resmiyet kazandığını vurgulayarak, "Herson, Rusya Federasyonu’nun parçası. Bu statü yasalar ile belirlenmiş ve sabitlenmiş durumda. Bunda bir değişiklik yok ve olması mümkün değil" demişti.
Öte yandan, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Sözcüsü Alexander Tupun sosyal medyadan yaptığı açıklamada Herson kentinde bulunan 12 köyün Rus işgalinden kurtarıldığı paylaşımında bulunmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Analizci 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne tarihi gün, sanki savaştı aldı Ruslar geri çekildi ya orda nehir ayıracak yada anlaşmaya zorlayıp olmazsa Rusya büyük saldırı yapacak sadece orda değil bütün Ukrayna’da olacak Ukrayna için sonun başlangıcı olacak yazık ABD nin kuklası oldu
    Cevapla
  • Süleyman t.k 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus efsanesi böylece sona erdi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    büyük Atak bu kıs Rusyadan gelebilir. Atom bombasi olmasinda.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya topragi ise Ukraine askeri girerse rusya kendine saldiri olarak sebeb gösterip herson a nükleer silah atabilir Ukraine askeri degil siviller herson a girmeli onlara nükleer silah kullanamaz
    Cevapla
  • samican 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya korkup çekildi diyorlar ama alakası yok, tamamen taktiktir. Askerleri zarar görmesin site, nükleer kullanırsa hiç şaşırmam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de Siyonist akademisyenden Müslüman kadına aşağılık taciz
Kamuda tasarruf tedbirleri! İşte ilk etapta gündeme gelenler...