Minik Meryem'i ailesinden kopartıp eşcinsel çifte verdiler

İsveç'te ailesinden kopartılan 5 yaşındaki mülteci kız çocuğu Meryem, eşcinsel bir çifte evlatlık olarak verildi. Mahkeme kararı, ülkedeki Müslümanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Minik Meryem'i ailesinden kopartıp eşcinsel çifte verdiler
Minik Meryem'i ailesinden kopartıp eşcinsel çifte verdiler
GİRİŞ 12.11.2022 12:51 GÜNCELLEME 12.11.2022 16:56
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış
  • İsveç Sosyal Hizmetler'in ailesinden kopardığı mülteci kız çocuğu beş yaşındaki Meryem, mahkeme kararıyla eşcinsel bir çifte evlatlık olarak verildi.
  • Meryem ile birlikte bir yaşındaki Astraid adlı kızı evlatlık alan Johan ve John adlı çiftin sosyal medyada paylaştığı videolar, ülkedeki Müslüman topluluklar tarafından tepki topladı.
  • Aktivistler, "Çiftin yaptığı açıklamalarda kızların, her ikisine de 'Baba' dediğini ifade etmesi bile çocukların psikolojik ve sosyolojik olarak tehlikede olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştular.

İsveç Sosyal Hizmetleri tarafından ailesinden koparılan mülteci bir kız çocuğu, mahkeme kararıyla eşcinsel bir aileye evlatlık olarak verildi. Beş yaşındaki Meryem ile birlikte bir yaşındaki Astraid adlı bir kızı evlatlık alan John ve Johan adlı çift, çocuklarla birlikte sosyal medyada video ve fotoğraflar paylaştı. Görüntüler ülkedeki Müslüman topluluklar tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Aktivistler, "Çiftin yaptığı açıklamalarda kızların, her ikisine de 'Baba' dediğini ifade etmesi bile çocukların psikolojik ve sosyolojik olarak tehlikede olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

KANUNLAR MÜSLÜMANLARA UYGULANMIYOR

Yeni Şafak'a konuşan İsveç Haklarımız Derneği Başkanı Zeinab Ltaif, özellikle Müslüman çocuklara yönelik ihlallerin korkutucu boyutlara ulaştığını söyledi.

Ltaif, "İsveç kanunları, ailenin çocuklarını eşcinsel bir çifte verildiği için itiraz etmesine izin vermez ve bunu ayrımcılık olarak değerlendirir. Bir örnek vereyim: Rus bir çocuk İsveçli eşcinsel bir aileye verilmişti. Aile durumu fark edince çocuklarının eşcinsel aileye verilmemesi şartını koştu. Ancak bunu İsveç net bir şekilde reddetti. Onlar da çocuğu tekrar İsveç’e iade etmedi" dedi.

Ltaif, "Aslında çocukların haklarını koruma kanun göre bütün çocukların dilini, dinini, geleneklerini, kimliğini koruma hakkı var. Bu çerçevede bütün Müslüman çocukların dinlerini ve geleneklerini muhafaza etme hakkına sahip. Ancak bu asla İsveç hükümeti ve sosyal yetkilileri tarafından dikkate alınmıyor. İsveç'teki Müslüman birlikler ve cemiyetlerin üzerinde çok fazla baskı var. Yahudiler, Samiler gibi etnik azınlıkların haklarını koruyan yasalar var. Biz de burada azınlığınız ve kanunlar Müslümanlar için neden uygulanmıyor?" şeklinde konuştu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABB'i biz bunları SANA şikayet ediyoruz SEN gerekeni ver inşallah. Amin Amin Amin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yav olurmu boyle bisey iki sapigin eline iki kiz cocugu Allah'ım kahhar isminle kahreyle bunlari
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    o çocukların ailesi düşünsün. ülkelerini terkedip çoğalmaktan başka bişey kafası çalışmayan insanlar için üzülme eli kimse. gavurun memleketinde sen onların kanununa uyarsın
    Cevapla
  • afrikalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah tez zamanda cezanızı verir inşallah
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişilerin yüzü gerçekten çok itici
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Yıldızların altında tarihi yolculuk