İspanya'dan son dakika 'Türkiye' kararı!

Son dakika haberi... İspanya'nın, Türkiye'nin hava savunmasına katkı için gönderdiği Patriot füze savunma sisteminin görev süresini uzattığı öğrenildi.

GİRİŞ 13.11.2022 10:58 GÜNCELLEME 14.11.2022 10:32
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Alınan bilgiye göre, Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırı tehdidi kapsamında NATO'nun Türkiye'yi koruma çabalarını desteklemek üzere Hollanda'ya ait Patriot füze savunma sistemi, Adana'da 26 Ocak 2013'te konuşlandırıldı.

Hollanda'dan Ocak 2015'te bu görevi devralan İspanya, o tarihten itibaren bu misyonu sürdürdü.

2023'E KADAR UZATMA KARARI ALDILAR

İspanya'nın, Türkiye'nin hava savunmasına katkı için gönderdiği, Adana'da konuşlu Patriot füze savunma sisteminin görev süresi bu yılın sonunda doluyordu.

İspanya, sistemin ve görevli askerlerin görev süresini Haziran 2023'e kadar uzattı.

TÜRKİYE'DEN İSPANYA'YA TEŞEKKÜR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ile görüşerek, müttefiklik ruhuna uygun hareketleri ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • orhan01 1 yıl önce Şikayet Et
    Gören de sanir ki sanki turkiyeye bir füze vs saldirisi olsa patriotlar işe yarayacak.Hayir hic bir ise yaramiyor.Defalarca da bu kanitlandi.Ayrica turkiyedeki patriotlarin kontrolu kimde yine avrupada ve abd de.Demek ki konu kapanmistir.Zaten abd ve avrupa bizim en buyuk dusmanimizsa patriotlar hic bir işe yaramaz.Aktif hale bile getirmezler.Gelse bile vuramaz.yil 2022 ve hala patriotlara ihtiyacimiz varsa bu cok ayip.
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Dost ülke Espana
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dış güçler bizim hava sahamızı koruyormuş. Dış güçler gitsin, S400 lerimizi açalım olmaz mı? Kendi uçağımızı yaptık deyip, F16 dilendiğimize döndü bu iş.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Adana da olduguna gore incirligi korumakla vazifeliler.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bizimi yoksa adana incirlikteki conileri mi düşünüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!