İran rejimi karşıtlarıyla görüşen Macron'a Tahran'dan sert tepki

Tahran, Paris'te rejim karşıtı muhaliflerle görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösterdi. Tahran, "İran dışında diplomatik unsurların aleyhine girişimlerde bulunan nefret edilen kukla bir kişiyle görüşüyor" açıklamasını yaptı.

İran rejimi karşıtlarıyla görüşen Macron'a Tahran'dan sert tepki
İran rejimi karşıtlarıyla görüşen Macron'a Tahran'dan sert tepki
GİRİŞ 13.11.2022 11:30 GÜNCELLEME 13.11.2022 11:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Paris'te rejim karşıtı kişilerle görüşmesini kınadı.

Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, Macron'un İran rejim muhalifleriyle bir araya gelmesine tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Özgürlük iddiasındaki bir ülkenin cumhurbaşkanı seviyesini düşürerek, son aylarda İran coğrafyasında açıkça kin, şiddet ve terör eylemleri yaymaya çalışan ve İran dışında diplomatik unsurların aleyhine girişimlerde bulunan nefret edilen kukla bir kişiyle görüşüyor." ifadelerini kullandı.

Söz konusu görüşmede Macron'un İran'daki son olayları "devrim" olarak nitelendirmesini "üzücü ve utanç verici" bulduklarını kaydeden Kenani, "Bu görüşme Fransız yetkililerin uluslararası sözleşmelerde yer alan terörizm ve şiddetle mücadele sorumluluklarını ihlal etmesi anlamına gelmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, cuma günü, başkent Paris'teki Elysee Sarayı'nda İran rejim muhalifi aktivistlerden Mesih Alinejad, Şeyma Babayi, Ruya Pirayi ve Laden Berumend'le bir araya gelmişti.

.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa Afrika'nın şeyranı, İran da Ortadoğu'nun iblisi. Allah'ın laneti her ikisin de üzerinde olsun.
    Cevapla
  • 4322 1 yıl önce Şikayet Et
    50 milyon türk ve iran dışında dünya ülkelerinde yaşayan iranlı ntürkler dünyanın en alçak türkleridirki kendilerini sürekli ırkçılık yaptıkları farslara yamayıp peşkeş çeken dinsiz türklerdir şia safevi azerileri domuzları safeviler yüzünden atalarımın bir kolu horasan gibi islami medreselerden kopturulmak zorunda bıraktırıldı yavuz sultan kanuni hepsini alıp getirdi bu alçak topraklara putperest topraklara getirip yerleştiirdi
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Disari dikkatleri çekmeye çalişiyor motve olmak istiyorlar Aliyeven korktuklarindan
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa kendi içini düzeltmeye aklı ermez fakat başka devletlerinin iç işlerine karışır. Her zaman başkasına akıl veren kendi işini yapmamış. Komşular ne yaparsa yapsın biz ülkemize bakalım. Güzel Vatanımızı Yüce Allah iç ve dış Düşmanların şerrinden emin eylesin. Âmin.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kendilerine herşey mubah olan molla sevicileri ve molla şerfsizlerinin sonu görüktü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu