Asya basınında çarpıcı analiz: Türkiye NATO'dan çıkarsa ittifaka büyük darbe olur

Asya basını, "Türkiye NATO'dan çıkar mı?" tartışmasıyla ilgili değerlendirmede, "Türkiye'nin NATO'dan çıkması, en büyük ve askeri açıdan en güçlü üyelerinrden birini kaybedeceği için ittifaka büyük bir darbe olacaktır" yorumunu yaptı.

Asya basınında çarpıcı analiz: Türkiye NATO'dan çıkarsa ittifaka büyük darbe olur
Asya basınında çarpıcı analiz: Türkiye NATO'dan çıkarsa ittifaka büyük darbe olur
GİRİŞ 13.11.2022 16:33 GÜNCELLEME 13.11.2022 17:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Asya basını, Türkiye'nin NATO'daki önemine ilişkin çarpıcı bir analiz yazısı yayımladı. "Türkiye NATO'ya Neden Faydalı?" başlıklı yazıda Türkiye'nin askeri gücüne vurgu yapıldı.

Yazıda, Türkiye'nin NATO için neden önemli olduğu madde madde sıralandı;

  • 1. Türkiye, Avrupa ve Asya'nın kavşağında bulunan önemli bir stratejik müttefik, NATO'daki en büyük ikinci orduya sahip ve modern, profesyonel bir orduya sahip birkaç NATO üyesinden biri
  • 2. Türkiye önemli bir ekonomik ortak, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip ve NATO ülkeleri için önemli bir pazar
  • 3. Türkiye istikrarlı bir demokrasiye sahip. NATO bölgesinde demokrasi ve istikrarın desteklenmesinde değerli bir ortaktır
  • 4. Türkiye Müslüman çoğunluklu bir ülke ve bu nedenle NATO'nun Müslüman dünya ile ilişkisini geliştirmede değerli bir ortak

Türkiye'nin başarısını analiz ettiler: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok kartı varTürkiye'nin başarısını analiz ettiler: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok kartı var

Rus yorumcudan Türkiye'nin 'Karadeniz hakimiyeti' hakkında analiz!Rus yorumcudan Türkiye'nin "Karadeniz hakimiyeti" hakkında analiz!

Türkiye'nin modelini uygulayacak: Türk gücü Rusya ve İran'ın planını bozdu!Türkiye'nin modelini uygulayacak: Türk gücü Rusya ve İran'ın planını bozdu!

TÜRKİYE KİLİT BİR MÜTTEFİK

Türkiye'nin katılımı olmadan Avrasya'da siyasi, ekonomik veya güvenlikle ilgili hiçbir mimarinin olamayacağı belirtilen yazıda,"Türkiye, Avrupa güvenliğine ve ayrıca Somali ve Akdeniz'i çevreleyen denizlere katkıda bulunmanın yanı sıra NATO askeri ittifakının önemli bir üyesidir. Türk ordusu NATO operasyonlarında, özellikle de 1990'ların sonundaki Kosova Savaşı'nda yardımcı olmuştur. Türkiye, Balkanlar'da ve Afganistan'da istikrarın sağlanmasına da yardımcı olmuştur. Türkiye, ittifak hedeflerinin gerçekleşmesinde önemli bir rol oynamıştır. Türkiye'nin NATO üyeliği, kıtayı doğu ve güney sınırlarından koruyarak Avrupa güvenliğini güçlendirmesine izin verdi. Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu arasında bir tampon bölge işlevi görüyor. Türkiye'nin üyeliği, örgüt için stratejik bir konum sağladığı ve terörle mücadelede kilit bir müttefik olduğu için NATO için hayati önem taşımaktadır. Türkiye, sağlam desteği nedeniyle Avrupa-Atlantik güvenliğinin temel taşı olarak görülmektedir." denildi.

S-400 nedeniyle yaşanan gerilim sonrası "Türkiye, NATO'dan çıkar mı?" tartışmasının gündeme geldiğinden bahseden analiz yazısında, "Türkiye'nin NATO'dan çıkması, en büyük ve askeri açıdan en güçlü üyelerinden birini kaybedeceği için ittifaka büyük bir darbe olacaktır. Türkiye'nin NATO üyeliğinin devam etmesi ittifakın genel güvenliği için kritik öneme sahiptir. Türkiye'nin muazzam bir potansiyele sahip bir askeri güç olması, büyüklüğü ve karşılıklı savunma da dahil olmak üzere NATO'nun değerlerine bağlılığı, bir NATO üyesi olarak geleceği hakkında iyimser olmak için nedenlerdir" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 14
  • 432 4 ay önce Şikayet Et
    natoodan çıkılmalı bu haçlı dinsiz işgalcilerin içinde yeralmamızın önemi yoktur
    Cevapla
  • 432 4 ay önce Şikayet Et
    türkiye natodan çıkmalı ülkedeki abd nato sleri gönderilmelidir
    Cevapla
  • Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir horozun gözünden bakılsa NATO Türkiye yi amaçları doğrultusunda kullandı vede hedefine ulaştı şimdide kuşatıyor. Ab ve NATO Türkiye gözünü açık tuttuğu günden bu yana bütün hedefleri ya ertelendi yada ambargo kondu. Kızılelmayı en büyük bir şekilde oluşturup dosta huzur düşmana kim olduğumuzu göstermenin artık zamanı.
    Cevapla
  • Samsaçavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin NATO dan çıkması doğru olmaz tamam Türkiye NATO için güçlü bir ülke NATO nun Türkiye ye ihtiyacı olduğu gibi Türkiye'nin de natoya ihtiyacı var bizim ve soydaş cumhuriyetlerin silah savunma gücü dahada artırılmalı bunlar olana kadar bizim nato müttefiki olarak Rusya ve Çin ikilisiylede dengeli politika izlememiz şart aksi durumda diğer soydaşlarımız Rusya ve Çin arasında sıkışıp kalırız bu daha da geri gitmemiz demek...?
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato bize birsey getirmiyor nato nerdeyse hepsi turkiye dusmanlarini koruyor cikalim onlar dusunsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi