New York Times'tan Taksim saldırısı için skandal başlık!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yaşanan ve terör eylemi olduğu değerlendirilen patlama uluslararası basında da yankı buldu. Türkiye'yi karalamaya çalışan ABD merkezli New York Times gazetesi, skandal bir başlığa imza attı.

New York Times'tan Taksim saldırısı için skandal başlık!
New York Times'tan Taksim saldırısı için skandal başlık!
GİRİŞ 14.11.2022 02:07 GÜNCELLEME 14.11.2022 02:20
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin haber Amerikan günlük gazetesi New York Times tarafından algı çalışması yürütülerek servis edildi.

"TURİSTLERİN EN ÇOK GEZDİĞİ YER"

Yapılan saldırıya ilişkin haberi sosyal medya hesabından paylaşan New York Times, paylaşımında "Türkiye'ye giden turistlerin en çok gezdiği yer" ifadelerini kullandı.

New York Times'ın resmi Twitter hesabında yer alan paylaşımda, "Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor." denildi.

TEPKİLER GECİKMEDİ

Türkiye'yi karalamaya çalışan NYT'a, pek çok kullanıcı tepki gösterdi. Türkler'in de aynı caddede yürüdüğünü vurgulayan yerli ve yabancı kullanıcılar, "Aynı başlığı 11 Eylül saldırıları için de kullanabilir misiniz?", "Bu nasıl turizm merkezli bir söylemdir?", "Sadece turistler mi? Nasıl bir bakış açısı?", "Böyle düşmanca bir haber yazılabilir mi?" diyerek tepki gösterdi.

GELEN TEPKİLERDEN SONRA AÇIKLAMALAR DEVAM ETTİ

Gelen tepkilerin ardından Amerikan merkezli gazete yeni paylaşımıyla bir skandala daha imza attı. Sosyal medya hesabından, "Pazar günkü patlama, önceki yıllarda şehirlerini vuran ölümcül saldırılardan uzaklaşıyor gibi görünen Türkiye için beş yıllık nispeten sakin bir dönemi paramparça etti." ifadelerinde bulundu.

New York Times, yürüttüğü algıyı devam ettirerek bir tweet daha attı. Bu kez paylaşımını daha da detaylandırarak, "Türkiye turizm sektörü koronavirüs pandemisinden kurtulmak için çalışırken, patlama yıllarca süren sakinliği paramparça etti." demesi tepkilere neden oldu.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 181
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristin üzerinde ne hikmetse new york yazıyor.Şeytan yine iş başında
    Cevapla
  • İsmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bombacı teröristin yakasında da NEW YORK yazıyor. Mesaj mı veriyor?
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce mevlam Yer yüzündeki Tüm kafirleri kefereleri firavunları zalimleri Din ve İslam düşmamları olan CHP HDP iyi Haçlı Devletlerini Tohumlarını kafirlerini keferelerini firevunlarını Tez vakitte ya kahar isminle kahru paramparça etti cayır cayır yak Cehemin yedi kat Dibine sok Allahım Amin Amin Amin Amin
    Cevapla
  • adem kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak ölenler içinde bir tane turist varmı diye sormazlarmı . katil oldukları için meseleyi saptırıyorlar.
    Cevapla
  • DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    USA is a country that supports terrorism.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması