Şefkat Eli Derneği: İdlib'de 100 aileye briket konutlar teslim edildi

Afrika ve Afganistan gibi yoksulluğun derinden hissedildiği bölgelere yaptığı yardım projeleriyle dikkat çeken Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, İdlib’de 100 ailenin barınma sorununa deva oldu. .

Şefkat Eli Derneği: İdlib'de 100 aileye briket konutlar teslim edildi
Şefkat Eli Derneği: İdlib'de 100 aileye briket konutlar teslim edildi
GİRİŞ 14.11.2022 09:53 GÜNCELLEME 14.11.2022 09:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen konut projesinin ismi Şefkat Evleri olarak anılıyor. Suriye'de 2011 yılından beri yaşanan iç savaş, ülkenin birçok noktasında oldukça ciddi barınma sorunları meydana getirmişi. Özellikle savaşın etkilerinin azalmasıyla birlikte İdlib gibi büyük kentlere geri dönüşün başlamasıyla bölgedeki barınma sorunu çok daha artmıştı. Bu kapsamda İdlib halkının derdine derman olmayı hedefleyen Şefkat Eli Derneği, toplamda 100 adet konutu ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturdu.

PROJEDEKİ EVLER 1+1 VE 55 METREKARE

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği tarafından hayırseverler yardımıyla düzenlenen İdlib konut projesinde yer alan 100 konutta bir ailenin ihtiyacı olabilecek tüm detaylar düşünülmüş. Tam teçhizatlı olarak tasarlanan projedeki evler 1+1 ve 55 metrekare. Bir ailenin kolaylıkla barınma ihtiyacını karşılayacak olan briket konutlarda; mutfak, banyo, tuvalet ve yatak odası gibi yaşam alanları bulunuyor. Bölge halkının daha insani şartlar altında yaşamasını sağlamak amacıyla geliştirilen projenin İdlib'de yaşanan konut sorununa önemli ölçüde merhem olması bekleniyor. Öte yandan derneğin bağışçılar vasıtasıyla İdlib başta olmak üzere Suriye'de yaşanan konut krizini çözmeye yönelik projelerine devam edeceği açıklandı.

İDLİB'DE SAVAŞTAN ARTA KALAN YARALARA MERHEM OLACAK

Suriye iç savaşı birçok drama neden olmuştu. Son olarak savaşın şiddetinin azalmasıyla birlikte yurtlarına dönmeye başlayan Suriyeli vatandaşlar için konut krizi patlak vermişti. Çadır kentlerde yaşamlarını büyük bir dram içerisinde sürdürmeye çalışan Suriyeliler için Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, konut krizini çözecek yardım kampanyaları düzenlemeye devam ediyor. 100 adet ihtiyaç sahibi aile için İdlib'de gerçekleştirilen ve sahiplerine teslim edilen evlerin yanı sıra dernek, yeni projelerle bölgeye yardım yapmaya devam edecek. Şefkat Eli Derneği'ne, resmi web adresi üzerinden hayırseverler bağışta bulunabiliyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Birakin bunlari siz turkiyedeki evsizlere yardim edin araplari altin kupun icine koysanda yaranamayiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak