Abbas'tan sert çıkış: Netanyahu barışa inanmıyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Netanyahu'yu uzun zamandan beri tanıyorum ve onunla çok çalıştım. O barışa inanmayan bir adamdır, işgalin sonsuza kadar kalıcı olacağına inanıyor." dedi.

Abbas'tan sert çıkış: Netanyahu barışa inanmıyor
Abbas'tan sert çıkış: Netanyahu barışa inanmıyor
GİRİŞ 14.11.2022 17:12 GÜNCELLEME 14.11.2022 17:12

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre Abbas, Mısır'da yayın yapan bir televizyon kanalına konuştu.

İsrail'de yeni hükümeti kurma görevini alan aşırı sağcı Likud Partisi lideri Netanyahu'ya değinen Abbas, "Netanyahu'yu uzun zamandan beri tanıyorum ve onunla çok çalıştım. O barışa inanmayan bir adamdır, işgalin sonsuza kadar kalıcı olacağına inanıyor." dedi.

Başka seçenekleri olmadığı için Netanyahu ile çalışmak zorunda kalacaklarını dile getiren Abbas, halk direnişine bağlılıklarını teyit ederek, silahlı mücadele yerine siyasi araçları kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Filistin meselesinde, ABD'nin müdahil olduğu 1993 yılından beri bir adım dahi ilerleme kaydedilmediğini söyleyen Abbas, "ABD'li yetkililerle iletişimlerimiz sürüyor ve İsraillilerle de görüşmeler oluyor. Bizler de kendilerine (İsraillilere), Oslo Anlaşması'na aykırı olan tek taraflı çalışmaları durdurmalarını ilettik." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır