100 binden fazla kişiyi dolandırarak, kripto paradan akılalmaz bir para kazandılar!

Avrupa'da 100 binden fazla kişiyi kripto para sayesinde dolandırarak 2 milyar 400 milyon avrodan fazla kazanç sağlayan şebeke, 8 ülkenin polisinin ortak operasyonuyla çökertildi.

GİRİŞ 14.11.2022 23:56 GÜNCELLEME 15.11.2022 21:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Avrupa'da 100 binden fazla kişinin uluslararası kripto para dolandırıcılığının mağduru oldu. Avrupa'da yargı işlerinden sorumlu Eurojust'ın koordinasyonunda AB Polis Teşkilatı (Europol) tarafından düzenlenen Arnavutluk merkezli operasyonda kripto para dolandırıcılığı yapan bir çetenin ortaya çıkarıldığı duyuruldu.

KORKUNÇ BİR MEBLAĞ

İspanya jandarması ve Katalonya yerel polisinden verilen bilgilerde, Almanya, İsveç, Finlandiya, Letonya, Ukrayna, Gürcistan ve Arnavutluk polisinin de katıldığı 8-9 Kasım'da gerçekleşen operasyonlarda kripto para dolandırıcılığıyla 2 milyar 400 milyon avrodan fazla kazanç sağlayan bir şebekenin çökertildiği kaydedildi.

Operasyonlar kapsamında Arnavutluk'un 3 kentinde suç şebekesinin iki üst düzey sorumlusunun gözaltına alındığı, 16 kişinin de soruşturulduğu aktarıldı.

100 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Söz konusu örgütün 17 bini İspanya'da olmak üzere Avrupa'da 100 binin üzerinde kişiyi kripto parayla dolandırdığı belirtildi.

Polis operasyonlarında 15 çağrı merkezine baskın yapıldığı, 355'ten fazla bilgisayar, cep telefonu ve ilgili bilgileri içeren diğer elektronik malzemelerin ele geçirildiği açıklandı.

Arnavutluk merkezli faaliyet gösteren örgütün, sahte brokerlar aracılığıyla finans dünyası hakkında büyük bilgiye sahipmiş gibi davrandığı ve küçük yatırımcılara büyük paralar vadederek sahte internet siteleriyle mağdurlarını seçip, dolandırdığı bilgisi paylaşıldı.

BÜYÜK PARA KAZANMIŞ GİBİ GÖSTEREREK GÜVENLERİNİ KAZANDILAR

Dolandırıcıların, ilk başta 250 avrolarla başlayan yatırımcıları büyük paralar kazanmış gibi gösterip güvenlerini kazandıktan sonra daha büyük para yatırmalarını sağladığı, paralarını çekmek isteyenlerden de vergi ödemesi veya sistem arızası gerekçeleriyle daha fazla para yatırmalarını istediği kaydedildi.

Kripto para krizinde yeni perde! 24 saatte olan olduKripto para krizinde yeni perde! 24 saatte olan oldu

Thodex'in kurucusu Özer'in duruşması 17 Kasım'a ertelendiThodex'in kurucusu Özer'in duruşması 17 Kasım'a ertelendi

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Karabük78 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir sürü güçlü ve kazançlı şirketlerimize ortak olmak varken hayali ne olduğu belli olmayan şeylere yatırım yapmayalım borsadan hisse alıpta kazanmayan varmı uzun vadede geleceğe yatırım için borsadan hisse almanızı tavsiye ederim
    Cevapla
  • eeee 1 yıl önce Şikayet Et
    babam olsa acımam beter olsunlar kim kime para veriyor oğlum bu devirde 1 kişi 1 e 100 kazandı diye bir milyon kişi para yatırıyor ortalık kerizden geçilmiyor
    Cevapla
  • hakk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç üzülmedim . Bu kriptocular her şeyi hakkediyorlar. Oturduğu yerden, emek harcamadan para kazanmak neymiş görsünler. Faiz lobisi de kaybetseydi iyi olurdu.
    Cevapla
  • tauruz madurları 1 yıl önce Şikayet Et
    tauruse miydi taurse miydi unuttum bir ponzi çıktı yapı vardı. 0,6 btc lik param gitti. paribu aracılığı ile yatırım yapmıştım. umarım bu alçaklardır ve paramı paribuya iade eder polisler. hayır böyle dolandırıldığın zaman kime neye şikayet edeceksin. o yüzden yakalandılarsa hesap hareketlerine bakarak sögüşledikleri hesaplara paraları geri aktarsınlar
    Cevapla
  • Sas 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa’nın en büyük mafyası arnavutlardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?