Batı'ya yaptırım uygulayan Rusya'da Dışişleri Bakanı Lavrov'un iPhone'u gündem oldu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, hasta olduğu iddialarını bir video ile reddetti. Ancak asıl gündem olan Lavrov'un masasındaki iPhone ve Apple Watch detayı oldu.

Batı'ya yaptırım uygulayan Rusya'da Dışişleri Bakanı Lavrov'un iPhone'u gündem oldu
Batı'ya yaptırım uygulayan Rusya'da Dışişleri Bakanı Lavrov'un iPhone'u gündem oldu
GİRİŞ 15.11.2022 10:46 GÜNCELLEME 15.11.2022 10:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AP'nin, Lavrov'un, G20 Zirvesi için gittiği Endonezya'nın Bali adasında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurmasının ardından, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, söz konusu haberleri yalanlamıştı.

Zaharova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meğerse, o (Lavrov) hastaneye kaldırılmış. Elbette bu yalanın en üst seviyesi." ifadesini kullanmıştı.

Huffington Post'un haberine göre özel bir haber vereceklerini vurgulayan Zaharova, bu açıklamasından kısa bir süre sonra Lavrov'un Bali'de kaldığı yerde çalışma esnasındaki video görüntüsünü yayımlamış ve Zaharova'nın "Sizin hastaneye kaldırıldığınız haberlerde yer alıyor" sözleri üzerine, Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de basında çok defa hastalandığı iddialarının yer aldığını hatırlatarak "Bu, eski politikaların oyunu" demişti.

Ancak Batı basınında Lavrov'un videosundan çok masasında ve üzerinde yer alan ürünler dikkat çekti. Ukrayna savaşı sonrası Batı'ya rest çeken ve karşı yaptırımlar uygulayan Rusya'nın Dışişleri Bakanı Lavrov'un videosunda masanın üzerinde son model bir iPhone, bileğinde Apple Watch'a benzeyen bir saat ve üzerinde hayatını kaybeden ABD'li sanatçı Jean-Michel Basquiat'ın tişörtü yer aldı.

Dışişleri Bakanı'nın ABD markasını tercih etmesine yönelik ise Rusya'dan ayrı bir açıklama gelmedi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Fotoshop
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Formula 1 için heyecanlandıran açıklama: 2026 itibarıyla...
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!