ABD: Ukrayna'nın Rusya'yı topraklarından tamamen atması zor

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Ukrayna'nın, Rus ordusunu işgal ettiği ülke topraklarından tamamen çıkarma olasılığını düşük gördüğünü söyledi.

ABD: Ukrayna'nın Rusya'yı topraklarından tamamen atması zor
ABD: Ukrayna'nın Rusya'yı topraklarından tamamen atması zor
GİRİŞ 17.11.2022 10:55 GÜNCELLEME 17.11.2022 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın, Rusları Kırım da dahil olmak üzere ülkenin tamamından sürme olasılığı, askeri açıdan kısa vadede çok yüksek değil" dedi.

Amerikalı general, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında tüm cephelerde başarısız olduğunu belirterek, Moskova’nın Kiev’in sivil enerji alt yapısına yönelik saldırılarının "savaş suçu" teşkil ettiği görüşünü dile getirdi.

ÇİN-TAYVAN MESELESİ

ABD ve Çin arasında Tayvan yüzünden çıkan gerginliğe de değinen Milley, Çin'in Tayvan'a saldırmasının Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması gibi stratejik bir hata olacağını söyledi:

"Bence bu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı gibi ihtiyatsızca olur, politik bir hata, jeopolitik bir hata ve stratejik bir hata olurdu."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya alacağını aldı zaten. Rusya birleşmiş milletler 5 daimi veto üyesi olduğu sürece Yahudi siyonist sermaye işbirliği söz konusu olduğunu düşünüyorum. Çünkü birleşmiş milletler Yahudi güdümünde, Amerika ağzıyla söylemiş oldu hatırlatırım. Konu Müslüman ülke olsaydı ejderha kesilirlerdi. Küfür milleti tek düşman millet. Elbet bir gün Müslümanlar birleşecek ve Amerika İsrail İngiltere Fransa Avrupa, Müslüman ülkelerden kovulacak inşaAllah. 5 bin kilometre uzaktan gelmenin cezasını çekmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi