Thodex'in kurucusu Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verildi

Arnavutluk Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verdi. Faruk Fatih Özer için, çeşitli suçlardan 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

GİRİŞ 17.11.2022 16:05 GÜNCELLEME 17.11.2022 16:44
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Arnavutluk Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye'ye iadesine karar verdi.

Kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer, ağustos ayında Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalanmıştı.

THODEX SORUŞTURMASI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kripto paranın ne olduğu, Bitcoin'in yasal statüsü, kripto borsalarında nasıl işlem yapıldığı ve borsalar arasındaki farklılıklar anlatılıyor.

Thodex isimli şirketin 400 bin lira sermaye ile firari sanık Faruk Fatih Özer tarafından kurulduğu anlatılan iddianamede yer verilen MASAK raporunda, Thodex platformunun müştekileri iş ve işlemleri nedeniyle hileli davranışlarla aldattığı kaydediliyor.

MASAK raporunda, sanık Faruk Fatih Özer'in hakimiyeti altındaki 3 ayrı hesaptan 253 milyon 714 bin 909 lira karşılığı kripto varlık transfer edildiği vurgulanarak, bu transferlerin önemli bir kısmının sanıklar Cem Uzunoğlu, Faruk Fatih Özer ve Zuhal Özer'in ticari merkezi Malta'da bulunan Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcısı nezdinde yer alan kripto varlık cüzdanlarına transfer edildiği vurgulanıyor.

İddianamede, bu suçlar sebebiyle 356 milyon liralık zarar oluştuğuna yer veriliyor.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede firari Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 21 sanık hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 20
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suc halkimizda faizle zengin olma pesinde elindeki olani gidip faiz ugruna veriyorsan birazda sucu kendinde arayacaksin kusura bakma ciftlik bank tosuncuk ayni olay millet elindeki parayla yetinmiyor resmen kumara para basiyor isler yolunda gitmedimi sacini basini yoluyor aklini basini almassan baskasi senin faiz paranla ortadan kaybolur kendin ettin kendin buldun gulgibi sarardin soldun kusura bakma
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bugün mahkemede giydiği kıyafetlere bakılırsa adam memnun
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Para kazanmak için bunlara para yatiranlar teslim edenler eee şimdi devleti suclayin bakalım yardım için devlet devlet derdiniz haramdan para kazanmak için uğraşırsınız paranız kaybolunca devlet kötüleyin heee
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Gel bakalım gel.. Bu kadar milleti çarptın gel sen..
    Cevapla
  • edebali 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kırkbını turkıyede bır fııl kım yatmıs her 15 senede bır dısarıya af af af ogun samast nerde papa suıkastını yapan nerde hepsi, dısarda af yolda olan mılletın parasına oldu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak