Nikos Dendias diplomatik krize neden olmuştu! Hafter ile görüştü

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya'nın başkenti Trablus'ta uçaktan inmeyi reddederek geçtiği Bingazi kentinde ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter ile bir araya geldi.

Nikos Dendias diplomatik krize neden olmuştu! Hafter ile görüştü
Nikos Dendias diplomatik krize neden olmuştu! Hafter ile görüştü
GİRİŞ 17.11.2022 21:00 GÜNCELLEME 17.11.2022 22:28
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bingazi'de ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter ile görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti.

Görüşmeden fotoğraf paylaşan Bakan Dendias, Libya'da barış ve istikrarın sağlanması konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.
 

Yunan Bakan Dendias'tan diplomatik küstahlık! Libya'dan çok sert açıklamaYunan Bakan Dendias'tan diplomatik küstahlık! Libya'dan çok sert açıklama


DİPLOMATİK KRİZE NEDEN OLMUŞTU

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bugün Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile görüşmek üzere geldiği Trablus Uluslararası Havalimanında uçaktan inmeyi reddetmişti. Libya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yunan Dışişleri Bakanı’nın son günlerde Libya devletinin çıkarlarına yönelik benimsediği akıl dışı politikalara ve pozisyonlara rağmen Libya Dışişleri Bakanlığı, kendisine 17 Kasım 2022 tarihinde Trablus'u ziyaret izni verdi. Diplomatik usule göre Libya Dışişleri Bakanı kendisini bekliyordu. Ancak Yunan Bakan sürpriz bir şekilde uçaktan inmeyi reddetti ve hiçbir açıklama yapmadan geri döndü” ifadeleri kullanılmıştı.
Dendias daha sonra Hafter'in kontrolündeki Bingazi'ye geçmişti.



YUNAN BASININ İDDİALAR

Yunan basını ise Dendias’ın Trablus'ta Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Trablus hükümetinin üyeleriyle bir araya gelmeme şartıyla, sadece Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile görüşmek istediğini, Trablus hükümetinin Dışişleri Bakanı Manguş’un kendisini beklediğini öğrenince Menfi ile görüşmesini iptal edip Bingazi’ye geçtiğini aktardı.

MANGUŞ TÜRKİYE İLE HİDROKARBON ANLAŞMASINA İMZA ATMIŞTI

Dendias’ın görüşmek istemediği Libya Dışişleri Bakanı Manguş, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırasına imza atmıştı.
Atina yönetimi, Trablus hükümetinin görev süresinin sona erdiğini ve ülkenin geleceği için bağlayıcı olan uluslararası anlaşmaları imzalayamayacağını iddia ediyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 61
  • Yok birşey 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendine yakışanı yapmış densiz
    Cevapla
  • erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    çakallar rrrrrrrrrrrrrrrrr
    Cevapla
  • İdo1 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Şeref yoksunu kendini bilmez in uçağı hemen düşürülmeliydi bizde önceden yunanla yapılan anlaşmaları tanımıyoruz
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki kendisini Libyadan sorumlu Batı Roma Sömürge valisi zannediyor. Hepi topu yunan "diş işleri" bakanısın "dış işleri" bile değil.
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gece ansızın Bingazi'ye de geliriz, bekle Hafter. Dandik yunan Dışişleri bakanına söyle yunanistanda sana bir ev ayarlasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi