Libya'dan Yunanistan'a sert tepki!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın bugün Trablus'ta uçaktan inmeyi reddetmesiyle ilgili olarak, egemenliklerine yönelik eylemlere izin vermeyeceklerini söyledi.

Libya'dan Yunanistan'a sert tepki!
Libya'dan Yunanistan'a sert tepki!
GİRİŞ 17.11.2022 22:38 GÜNCELLEME 17.11.2022 22:38
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Libya resmi haber ajansı LANA'da yer alan habere göre, Dibeybe, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın başkent Trablus'ta uçaktan inmeyi reddetmesi üzerine açıklamada bulundu.

Yunan devleti ile diplomatik ilişkilerinin temelinin karşılıklı saygıya dayandığını vurgulayan Dibeybe, Libya devletine ve egemenliğine yönelik eylemlere izin vermeyeceğini belirtti.

''LİBYA'NIN EGEMENLİĞİNE SAYGI DUYMAYANLA ANLAŞMAYIZ''

Haberde görüşlerine yer verilen Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş da, Yunan mevkidaşı Dendias'ın uçaktan inmeyi reddetmesinin diplomatik olmayan bir önlem olduğuna vurgu yaptı. Menguş, hükümetin, Libya'nın egemenliğine saygı duymayan herhangi bir ülkeyle anlaşmayı reddettiğini kaydetti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın, Libya’nın başkenti Trablus’ta uçaktan inmeyi reddederek açıklama yapmaksızın havaalanından ayrılması iki ülke arasında krize neden olmuştu. Dendias daha sonra, Bingazi’ye geçerek ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile görüştü.

LİBYA, YUNAN MASLAHATGÜZARI BAKANLIĞA ÇAĞIRDI

Libya, Trablus'a gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın davranışına tepki olarak Yunan Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hammude, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dendias'ın tutumuna tepki olarak Yunanistan'ın Trablus'taki maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını, Libya'nın Atina'daki maslahatgüzarının da istişare için geri çekilmesi kararı alındığını söylemişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 44
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Libya'nin şehit Ömer muhtarın toprakları olduğunu unutmuş Yunan, şimdi hatırlamistir.
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    LİBYA YUNANIN KÖLESİ Deyildir Libya kendi haklarını korur
    Cevapla
  • çepni 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin ve idarecilerimizin kıymeti daha iyi anlaşılıyorki Libya gibi sosyal refahı gayet iyi bir ülkeyi batılı ajanların getirdiği nokta ibret verici 2 ye bölünmüş hali ile Yunanistan bile durumdan vazife çıkarıyor.BİR OLALIM GÜÇLÜ OLALIM.
    Cevapla
  • Sezgin Tabak 1 yıl önce Şikayet Et
    Pangalos = Dangalos / Dendias = Densizyas Muhahaha
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunsnistana ait tüm uçaklara libya hava sahasını kapatın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi