Yunanistan karıştı: Muhalefet Miçotakis hükümetini topa tuttu

Yunanistan'da Libya ile yaşanan diplomatik kriz ortalığı karıştırdı. Ana muhalefet partisi Miçotakis hükümetini sert sözlerle eleştirdi

Yunanistan karıştı: Muhalefet Miçotakis hükümetini topa tuttu
Yunanistan karıştı: Muhalefet Miçotakis hükümetini topa tuttu
GİRİŞ 18.11.2022 11:26 GÜNCELLEME 18.11.2022 11:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da Başbakan Miçotakis ile Dışişleri Bakanı Dendias arasında "çelişki ve tezatlar" olduğu konusunda eleştirilirken "Yunanistan'ın Dışişleri Bakanının, Libya geçici hükümeti tarafından oldu bittilerle karşı karşıya bırakıldığı utanç verici ve kabul edilemez görüntü, maalesef ülkenin uluslararası imajını ve dış politikasını zayıf gösteriyor." denildi.

Bu ziyaret Yunanistan'ı karıştırdı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın çokardığı diplomatik kriz ana muhalefet partisi tarafından çok sert bir dille eleştirildi.

MİLLİ STRATEJİ EKSİKLİĞİ

Yunanistan'daki ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak SYRIZA, ülkedeki milli strateji eksikliğine dikkati çekerek, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias arasındaki "çelişki ve tezatların" ülkenin dış politikasında ciddi sorunlara neden olduğunu savundu.

UTANÇ VERİCİ GÖRÜNTÜ

SYRIZA'dan yapılan açıklamada, "Yunanistan'ın Dışişleri Bakanının, Libya geçici hükümeti tarafından oldu bittilerle karşı karşıya bırakıldığı bugünkü utanç verici ve kabul edilemez görüntü, maalesef ülkenin uluslararası imajını ve dış politikasını zayıf gösteriyor. Böylesi önemli bir ziyarette planlama eksikliğini ortaya koyuyor. Trablus'u kontrol eden hükümetin yabancı bir yetkilinin ziyaretinde kendisini temsil etmek istememesi mümkün müydü?" ifadesi yer aldı.

ÇELİŞKİLERLE DOLU

Açıklamada, bu görüntünün sadece bugünkü olayla ilgili olmadığı, hükümetin stratejisindeki çelişkilerle de ilgili olduğu ifade edildi.

MİÇOTAKİS'İN AÇIKLAMALARI

Miçotakis'in, Libya hükümeti ile Yunanistan arasında deniz yetki alanlarının belirlenmesi amacıyla müzakerelerin başlaması için ABD'nin müdahalesini talep ettiği belirtilen açıklamada, diğer yandan Dendias'ın, Libya hükümetini Yunanistan'ın tanımadığını vurguladığına işaret edildi.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • Yigit 1 yıl önce Şikayet Et
    Insallah birbirlerinden bulsunlar.
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan daha çok karışsın. Bütçeleri çok sıkıntılı. Avrupadaki dostları sırtlarını sıvazlayıp silah satıp Türkiyeye karşı kışkırtıyorlar. Ülkemiz hakkında kötü düşünenlere fırsat vermesin.
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yunanlarin devlet anlayisi sifir cunku devlet olmamistir ve cok tembeller eglence birinci sirada calismak son sirada. kendilerini ifsa ediyorlar dunyaya rezil oliyorlar haberleri yok. kendini akili zanediyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi