ABD'den Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesine kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesini kınadı.

ABD'den Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesine kınama
ABD'den Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesine kınama
GİRİŞ 18.11.2022 22:09 GÜNCELLEME 18.11.2022 22:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatmasını kınıyor. Bu deneme, birden fazla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının açık bir ihlalidir ve Kuzey Kore'nin yasa dışı kitle imha silahları ve balistik füze programlarının komşularına, bölgeye, uluslararası barış ve güvenliğe ve nükleer silahların yayılmasını önleme rejimine yönelik tehdidini göstermektedir." dedi.

Kuzey Kore'nin bu eylemlerinin ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması gereğini gösterdiğini belirten Price, "Kuzey Kore'yi provokasyondan kaçınmaya, sürekli ve somut diyaloğa girmeye" çağırdıklarını, Güney Kore ve Japonya'nın savunmasına yönelik taahhütlerinin devam ettiğini vurguladı.

PYONGYANG YÖNETİMİ, BU YIL 34. KEZ FÜZE DENEMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin doğu yönüne yerel saatle 10.18'de kıtalararası balistik füze fırlattığını duyurmuştu. Japonya Savunma Bakanlığı, yerel saatle 11.23'te füzenin Japon ulusal münhasır bölgesi içine düştüğünün tahmin edildiğini açıklamıştı.

Havada 69 dakika kalan ve yaklaşık 1000 kilometre seyreden füzenin 6 bin kilometre irtifaya erişebildiği kaydedilmişti. Japonya Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, ülkesinin söz konusu füzeyi imha etme emri vermediğini bildirmişti. Japon Devlet Televizyonu NHK, Pyongyang yönetiminin bu yıl 34. kez füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

KUZEY KORE'NİN ARDINDAN ACİL TOPLANTI

ABD, Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin ardından acil toplantı düzenlemişti. Acil toplantıya Japonya'dan Başbakan Kişida Fumio, ABD'den Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Güney Kore'den Başbakan Han Duck Soo katılmıştı. Beyaz Saray yetkilisine göre, görüşmeye Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda başbakanları da iştirak etti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    pardon da abd fuze denemesi yaparken kime soruo kim abd yi kınıo bir de buna bakmak lazim esas tum dunyaya tehtid abd gecmiste yaptiklari katliamlar ortada
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz kınadıkça onlar deneme yapıyorlar. Dünyada birkaç zorunlu ülke dışında artık kimsenin umurunda değilsiniz..
    Cevapla
  • Özgür biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi kimyon ABD ye yap bı güzellik dünyayı sevindir roket adam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'dan ateşkes açıklaması
PKK'ya peş peşe darbeler! 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi