Ahıska Türkleri yola çıktı: Soydaşlarımız Herson'dan Türkiye'ye geliyor

Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'nın Herson şehrinde yaşayan 84 Ahıska Türkü, Dışişleri Bakanlığının girişimiyle Rusya üzerinden Türkiye'ye getiriliyor.

GİRİŞ 18.11.2022 22:33 GÜNCELLEME 19.11.2022 00:06
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre bugün Kırım üzerinden Rusya'ya giriş yapan grubun geç saatlerde Rusya'nın Gürcistan sınırına ulaşması bekleniyor. Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'nın Herson şehrinde yaşayan 84 Ahıska Türkü, Dışişleri Bakanlığının girişimiyle Rusya üzerinden Türkiye'ye getiriliyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu 84 Ahıska Türkü, Rusya üzerinden Türkiye'ye gelmek amacıyla 31 Ekim'de Herson'dan yola çıktı. Ancak grupta yer alan kişilerden bazıları evraklarındaki eksiklikler nedeniyle Rusya'ya giriş yapamadı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği2nin Kremlin, Rusya Dışişleri, İçişleri ve Savunma Bakanlıkları nezdindeki yoğun girişimleri ve Dışişleri Bakanlığının Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğiyle yürüttüğü çalışmalar neticesinde, kafile için gerekli izinler alındı.

Yürütülen çabalarla 84 kişilik grup, bugün Kırım üzerinden Rusya'ya giriş yaptı. Mevcut kafilenin bugün geç saatlerde Rusya'nın Gürcistan sınırına ulaşması bekleniyor. Öte yandan, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğince de Gürcistan makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunuldu. Gürcistan üzerinden de Türkiye'ye ulaşması beklenen Ahıska Türklerinin Türkiye'ye girişi ve misafir edilmeleri için gerekli hazırlıklar ilgili makamlarca tamamlandı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 47
  • Haluk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları Ahıska nere gelenlerin kim Ahıskada neler yaşanmış bildikleri yok oturmuş mesaj yazıyolar onlar bu toprakların öz evlatlarıdır hoş gelirler inşallah.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    hoş geldiniz safalar geetirdiniz gardaşlarım bir olursak güçlü oluruz gelin gardaşlarım.
    Cevapla
  • Halil 42 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel girişim
    Cevapla
  • bozok_01 1 yıl önce Şikayet Et
    ruslara gencliklerini verdiler posaları geliyor yazık neden kabul ediyoruz ki
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bakalım 6 lı masa nasıl bir tepki verecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!