Paris’te sarı yelekliler 4. yılında da sokağa indi

Fransa’nın başkenti Paris’te sarı yelekliler protestolarının 4. yılında eylemciler yeniden sokaklara indi.

Paris’te sarı yelekliler 4. yılında da sokağa indi
Paris’te sarı yelekliler 4. yılında da sokağa indi
GİRİŞ 20.11.2022 11:06 GÜNCELLEME 20.11.2022 11:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ülkede sosyal adalet, daha fazla demokrasi ve vatandaşların girişimiyle düzenlenecek bir referandum isteyen sarı yelekliler, eylemlerinin 4. yılında da Paris’te gösteri düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride zaman zaman polis ile göstericiler arasında gergin anlar yaşandı.

Borsa Meydanı’nda başlayan ve Anne-Marie Carriere Meydanı’nda son bulan gösteri güzergahında göstericiler bazı çöp bidonlarını ateşe verdi. Fransa’da 4 yıldır sarı yelek gösterilerine katılan emekli Josiane, AA muhabirine, ülkedeki adaletsizliğe dikkati çekti. "Fransa’da artık barınamıyoruz, buzdolabımız boş ve yakında benzin dolduramayacağınız mevcut enflasyonla, felaket olacak." diyen Josiane ayrıca ülkedeki hastanelerin ve sosyal hizmetlerine kötü halde olduğunu anlattı.

Sarı yelekli Charlotte da Fransa’da daha önce benzeri görülmemiş şekilde eşitsizliklerin arttığını söyledi. Başta akaryakıt zamları ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak 17 Kasım 2018'de Fransa’da başlayan sarı yelekliler hareketi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un özellikle sosyo-ekonomik politikalarına yönelik protestolarla devem ediyor. Sarı yelekliler Paris sokaklarında her cumartesi "Macron istemese de işçilerin onuru ve daha iyi dünya için biz buradayız." sloganıyla protesto düzenliyor.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 4
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    sarı yelekliler için endişe duyuyoruz fransa ya abd nin demokrasi getirmesi lazım:)
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes yaptıklarına katlanacak. Fransa 54 tane Afrika ülkesini hâlâ sömürüyorAfrikalilar topraklarında hiç bir maden çıkarma yetkileri yok. Geçtiğimiz senelerde yapılan araştırmaya göre bir dakikada BEŞ çocuk ölüyordu. Bunların ah ları bir gün muhakkak burunlarından fitil fitil gelecek. Bekleyip göreceğiz.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransaya konuyla ilgili endişeli olduğumuzu bildirelim. Ayrıca sarı yeleklileri maddi anlamda destekleyelim, sokakları boş bırakmasınlar, tüm İslam ülkeleri sarı yeleklilere destek versinler
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Endişeliyiz hemde çoook.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı