Avrupa'nın merkezinde çirkin saldırı: İslam düşmanlığını cami duvarlarına yansıttılar

Orne Valiliğinden yapılan açıklamada, gece geç saatlerde Flers'deki Fransız-Türk caminin duvarlarına İslam karşıtı ve Neonazi içerikli hakaretler yazıldı.

Avrupa'nın merkezinde çirkin saldırı: İslam düşmanlığını cami duvarlarına yansıttılar
Avrupa'nın merkezinde çirkin saldırı: İslam düşmanlığını cami duvarlarına yansıttılar
GİRİŞ 20.11.2022 22:12 GÜNCELLEME 20.11.2022 22:15
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Orne Valisi Sebastien Jalle, cami duvarına İslam karşıtı ifadeler yazılmasını kınadı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de Twitter'dan yaptığı açıklamada, yazıları kınayarak, olayla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

Yerel basındaki haberlere göre, caminin duvarına "İslam, Avrupa'dan çık dışarı" ve "Şarlman tümeni" yazıldığını aktardı. İkinci Dünya Savaşında Nazi Almanya'sı için "savaşan", ekseriyetle Fransız gönüllülerden oluşan birliğe, "Şarlman tümeni" deniliyor.

"UTANÇ VERİCİ VE MÜNFERİT"

Flers Belediye Başkanı Yves Gasdoue, Fransız basınına yaptığı açıklamada, olayı utanç verici ve münferit olarak nitelendirerek, "Bu yazı hiçbir şekilde Flers'deki ortamı yansıtmıyor. Burada her topluma saygı duyuluyor." ifadelerini kullandı.

Orne İslam Konseyi Başkanı Hakim Miftah, olayı "aşağılık" olarak nitelendirerek, derin bir şok içinde olduklarını kaydetti. Cami derneği Fransız-Türk Dostluk Derneğinin olaya ilişkin şikayette bulunacağı aktarıldı. Güvenlik güçlerinin ibadet yerlerinin etrafındaki devriyeleri arttırdığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 16
  • Kanuni 1 yıl önce Şikayet Et
    "Şarlatan Tümeni" Naziler için savaşan Fransızlar. Akıl yok ki. Ahmaklar sürüsü.
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    flers e çok gittim burası çüçük bir yerleşim yeri orda bizim çok güzel bir türk camisi yapıldı burdaki türklerin çoğu karsın posof ilçesindedirler orda iyi bir ortam vardi bu nazi artıkları av her yerinde varlar . bir konuda iğneyide kendimize batıralım şurda 7 yıldır süriye ve ıraklılara tahammül edemiyen ırkçı zihniyet türkiyede daha fazladır bilesiniz flers de adım başı türk var hepsininde kendi evleri var villalarda yaşıyorlar durumları iyi yaklaşık 40 yıldır ordalar biz 7 yıldır onların 40 50 yıllık ırkçılığını kat kat aştık hemde müslüman süriyelilere karşı doğru olanı konuşmak lazım ırkçılık kötüdür avrupanın en ufak yerinde bile camilerimiz var sadece biz değil
    Cevapla
  • Hakkı Söyler 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu Kanuni'nin korkutup krallığı bıraktırdığı Şarlman'ın tümeni mi? Hiç güleceğim yoktu.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş. Eceliniz yakındır köpekler.
    Cevapla
  • Harranlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı medeniyeti,içten içe çürüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor