Güney Kıbrıs'tan silahlanmaya son 20 yılın en büyük bütçesi

Rum Yönetimi Savunma Bakanı Haralambos Petridis, 2023 askeri programı içinde sadece silahlanmaya 200 milyon euro ayırdıklarını, bu bütçeyle insansız hava araçları, hava savunma sistemi ve saldırı helikopteri almayı planladıklarını bildirdi.

Güney Kıbrıs'tan silahlanmaya son 20 yılın en büyük bütçesi
Güney Kıbrıs'tan silahlanmaya son 20 yılın en büyük bütçesi
GİRİŞ 22.11.2022 06:49 GÜNCELLEME 22.11.2022 09:48
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Savunma Bakanı Haralambos Petridis, Temsilciler Meclisi maliye ve savunma komisyonlarında parlamenterlere silahlanma programı hakkında bilgi verirken, Rum kesiminin silahlanma programının son 20 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu söyledi.

İHA VE HELİKOPTER ALACAKLAR

Petridis, Rum ordusunun harekat kabiliyetini güçlendirmek anlamında Savunma Bakanlığının 2023'te sadece silahlanmaya 200 milyon euro ayırmayı öngördüklerini belirterek, bu bütçe ile insansız hava araçları, modern hava savunma sistemi ve ellerinde bulunan Rus yapımı Mi-35 helikopterlerin yerine Airbus'tan 6 saldırı helikopteri almayı planladıklarını aktardı.

Petridis, GKRY'nin savunma diplomasisine odaklandığının altını çizerek, Rum ordusunun mevcut altyapısını güçlendireceğini, cephane depoları, personel için alanlar inşa edeceğini ve envantere yeni kamyon, kazı makinesi ve arama kurtarma gemileri alımı yapılacağını belirtti.

ABD AMBARGOYU KALDIRMIŞTI

ABD'nin Rum Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırması ve silah satışını serbest bırakmasının önemine işaret eden Petridis, son dönemde 15'ten fazla ülke ile savunma ve askeri anlamda 15'ten fazla anlaşma imzaladıklarını ve çok uluslu tatbikatlara katılım gerçekleştirdiklerini, Almanya ile ilk kez karşılıklı savunma ataşesi atanmasını içeren bir işbirliği programı imzaladıklarını anlattı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir sıkımlık canları var..
    Cevapla
  • MİUS Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan yakında 12 deniz mili ilan edecek, bu yüzden devasa yığınaklar yapıyorlar çalınmış adalarımıza, ve AB-D'den sözlü destek alıyorlar. Türkiye ekonomik olarak AB'ye fazla bağımlı, ihracatın büyük kısmı AB'ye yapılıyor, bunu bildikleri için bu kadar cesurlar, çünkü Türkiye'nin AB'den gelecek bir ambargodan korktuğunu düşünüyorlar. Türkiye olabildiğince ekonomisi Ortadoğu, Asya ve Afrika'ya kaydırmalı, AB-D ile yapılan ticaret minimuma indirilmeli, yoksa ambargodan korktuğumuz için vereceğimiz tavizler sonucunda ülkemiz toprak kaybedecek hale gelecek. AB'ye girmek için bu millete dayatılan kanunlar zaten gençleri yozlaştırdı devlet ve İslam düşmanı haline getirdi paganist AB kanunları.
    Cevapla
  • Kroo 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman vuracağız bunları ya germeyin ortamı vuralim bitsin yani nedir olayi
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin roket vs atımı için demir kubbe tarzı bir güvenlik duvarı inşa etmesi lazım. Terör örgütü bile bizi vurabiliyor Büyük Savaşi nasıl kaldıracağız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Arap savaşı israil bu dinsizler herşey yaparlar rabbim vatanımızı korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası