ABD: Riyad ile askeri iş birliğimize bağlıyız

Komutanı General Michael Korella, Şarku'l Avsat'a yaptığı açıklamada, İran'ın bölgesel güvenlik ve istikrar için en büyük tehdit olduğunu söyledi.

ABD: Riyad ile askeri iş birliğimize bağlıyız
ABD: Riyad ile askeri iş birliğimize bağlıyız
GİRİŞ 22.11.2022 11:41 GÜNCELLEME 22.11.2022 11:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Genel Komutanı General Michael Korella, bölgedeki ortaklarıyla iş birliği içinde insansız hava uçuklarına karşı yenilikçi girişimleri test etmek amacıyla bir merkez geliştirmeye yönelik ABD-Suudi ortak planını açıkladı General Michael Korella, ABD Merkez Komutanlığı ve bölgedeki tüm ortakları arasındaki iş birliği ve koordinasyonu derinleştirerek, İran-Husi ortak tehdidiyle mücadele etmek noktasındaki kararlılıklarını ifade etti.

Michael Korella, Şarkul Avsat ile verdiği özel röportajda şunları söyledi: "Husi terörünü desteklemek amacıyla deniz yoluyla gelişmiş konvansiyonel mühimmat sevkiyatını durdurmak için Suudi Kraliyet Donanması ile operasyonlara devam edeceğiz. Yakın zamanda İran'dan bölgeye patlayıcı maddelerin girişini engellemeyi başardık” diyerek, bölgenin güvenlik ve istikrarını artırmak için Riyad ile Washington arasında askeri iş birliğinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Korella sözlerine şöyle devam etti:

“8 Kasım'da güçlerimiz, Umman Körfezi'nde İran'dan Yemen'e büyük miktarda patlayıcı madde kaçakçılığı yapan vatansız bir gemiyi durdurdu. Gemide patlayıcılarda kullanılan 360 bin libre (yaklaşık 165 bin kg) üre nitrat ve balistik füzeler için yakıt olarak kullanılan amonyum klorat ele geçirildi.”

ABD Merkez Komutanlığı Genel Komutanı, Suudi-Amerikan askeri iş birliği stratejisinin boyutuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Suudi Silahlı Kuvvetleri, Merkez Komutanlığın en güvenilir ve yetenekli ortakları arasındadır. Askeri iş birliğimiz, bölgede güvenlik ve istikrarın artırılması için kritik öneme sahiptir. Bu, tüm uluslara ve tüm Ortadoğu'ya hizmet eden stratejik bir iş birliğidir.”

Gözlemcilerin, ABD askeri iş birliğinin Yemen'deki Husileri durdurmak için yeterli olmadığı şeklindeki yorumlarına yanıt olarak Korella şunları vurguladı: “Entegre hava savunma sistemleri ve Husilere verilen mühimmatlar da dahil olmak üzere İran'da üretilen gelişmiş konvansiyonel silahların kesintiye uğratılması işlevsel bir önceliktir.”

Michael Korella, Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Fayyad bin Hamid Al-Ruwaili'nin ev sahipliğinde 16 Kasım'da düzenlenen Ortak Askeri Planlama Komitesi toplantısında; “Bu fırsatlar, ABD ile Suudi Arabistan arasındaki ikili askeri iş birliğini geliştirmekte ve bölgede güvenlik ve istikrarı artırmaktadır” dedi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 4
  • 432 1 yıl önce Şikayet Et
    irandaki 50 milyon türk olmasaydı irana kimse düşman olmazdı irana düşman olanlar irandaki 50 milyon türkten düşmanlar ama kimse anlamıyor çünlkü işine gelmiyor
    Cevapla
  • egemen türk 1 yıl önce Şikayet Et
    birileri sudi arabistani uyarmali ,,abd ye karsi bir savasta hic bir ucak kalkmaz ,,, tüm yazilimlar onlarin elinde....
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD korkuyor Arab Türkiye birlesirler diye akıllı ol ey Müslüman bilin artık Şeytanın kim oldugunu
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan İsrail yani Yahudi Hristiyan askerleri derhal Suudi Arabistan'ı terk etsinler derhal. Yakında kaçacak delik arayacaklar inşaAllah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...