Avrupa Birliği, "Türkiye üzerinden Rusya'ya ihracat" iddiasını reddetti

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin yaptırım uyguladığı Rusya'ya Türkiye üzerinden ihracat yaptığı iddiasını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kendisine verdiği istatistiklerle reddetti.

Avrupa Birliği, "Türkiye üzerinden Rusya'ya ihracat" iddiasını reddetti
Avrupa Birliği, "Türkiye üzerinden Rusya'ya ihracat" iddiasını reddetti
GİRİŞ 23.11.2022 06:51 GÜNCELLEME 23.11.2022 07:04
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda, "Karadeniz tahıl girişi bağlamında Ukrayna'daki savaşın üçüncü ülkelere etkileri" konulu oturumda, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

İspanyol milletvekili Antoni Comin I Oliveres'in Türkiye'nin AB mallarını satarak yaptırımlardan kaçması için Rusya'ya yardım ettiği iddiasını belirtip AB'nin buna karşı ne yapacağı sorusu üzerine, konuyu yaklaşık iki hafta önce Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile konuştuğunu aktardı.

"TÜRKİYE, RUSYA'YA CİDDİ MİKTARDA İHRACAT YAPTI"

Borrell, "Kendisi Türkiye'nin AB'den ithalatı ve Türkiye'nin Rusya'ya ihracatı hakkında bana bilgi verdi. Bu bilgi, Türkiye'nin Rusya'ya ciddi miktarda ihracat yaptığını gösteriyor. Ancak Türkiye'nin AB'den ithalatında ciddi bir artış yok. Böylece aldığım istatistiklere göre, AB'nin Türkiye üzerinden Rusya'ya ihracat üçgeni kurduğu gibi bir teori mevcut görünmüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarda AB ile aynı çizgide olmadığını hatırlatan Borrell, "Türkiye'nin bizimle aynı çizgide olmasını isterdik çünkü Gümrük Birliği'nde ama bana Çavuşoğlu'nun verdiği istatistiklerde ısrarcıyım. Türkiye'nin Rusya'ya ihracatında artış var ama AB'nin Türkiye'ye ihracatında aynı şekilde bir artış yok" diye konuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 46
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye avrupa birliginde degil türkiye egemen bagimsiz ülke savastada tarafsiz ülke türkiye sizin sömürge ülkesi degil
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bile olsa, bundan size ne? Alenen bizim düşmanlarımıza yardım eden, destekleyen avrupaya uyup neden rusyaya yaptırım !!!!! uygulayalım. Siz pkk ve uzantılarına yaptırım !!!! uygulayın, görelim, biz de sizin yaptırımlarınıza uyum sağlarız. Var mısınız?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam grafik mrafik anlamazzzz. Verecektiniz 2 şişe rakı, wiski sevidirik olacaktıı.. Hayata içki deliğinden bakar bunlar..
    Cevapla
  • Ali ihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    isme bak yoruma bak. neyse...
    Cevapla
  • Paşa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepisi titriyor bi Rusya tek basına akıllarını aldı İşlerine gelmediği zaman işgalci sayıyorlar çıkarları söz konusu olduğunda babalarını bile tanımıyorlar iki yüzlü ab
    Cevapla
  • Şenol 1 yıl önce Şikayet Et
    He he yok yersen
    Cevapla
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Varsa ne olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinin detayları ortaya çıktı
Son dakika: Otobüs şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var