Avrupa Parlamentosu'ndan Rusya kararı

Avrupa Parlamentosu, Rusya'nın savaş suçu işlediğini ve terörü bir araç olarak kullandığını belirterek, Rusya'yı 'teröre sponsor devlet' ilan etti.

Avrupa Parlamentosu'ndan Rusya kararı
Avrupa Parlamentosu'ndan Rusya kararı
GİRİŞ 23.11.2022 15:06 GÜNCELLEME 23.11.2022 15:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu'ndan yapılan açıklamada, "Parlamento, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü acımasız savaşındaki son gelişmelere ilişkin bir kararı kabul etti. Milletvekilleri, Rus güçleri ve vekilleri tarafından Ukrayna'daki sivillere karşı kasıtlı saldırılar ve vahşetlerin, sivil altyapının tahrip edilmesinin, uluslararası ve insancıl hukukun diğer ciddi ihlallerinin terör eylemleri ve savaş suçları oluşturduğunu vurgulamaktadır. Bunun ışığında Rusya, 'teröre sponsor' ve 'terörizmi araç olarak kullanan' bir devlet olarak tanındı" denildi.

ZELENSKİ: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa Parlamentosu'nun kararına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Avrupa Parlamentosu'nun Rusya'yı teröre sponsor ve terör araçlarını kullanan bir devlet olarak tanıma kararını memnuniyetle karşılıyorum. Rusya, Ukrayna'da ve dünya genelinde uzun süredir devam eden terörizm politikasını sona erdirmek için her düzeyde tecrit edilmeli ve sorumlu tutulmalıdır" dedi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı Avrupa ve abd Terörün esas destekçileridirler.
    Cevapla
  • cengizhan 1 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terör devleti abd
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    ama suç bizde biz hala abd ye dostumuz müttefikimiz diyoruz nato dayız hiçbir nato ülkesi bize dost değil ab ye girmeye çalışıyoruz hiçbir ab ülkesi bize dost olmadığı gibi bütün ab ülkeleri pkk yı besliyor abd pkk yı besliyor biz incirlikte abd askerini çelişkiler çok kar zarar hesabı yapacak olursak hep zarardayız
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    esas terörist abd sıkıysa abd yi terörist ilan edin savaşı başlatan abd sınırımızda pkk yı besleyen abd filistin toprağını işgal ettirip israil i kurduran abd.dünyada abd olmasa dünya cennet gibi olur. abd nin karıştırmadığı ülke kaldı mı dünyada sömüremediği ülkeye terör tohumları saçıyor.güçlü oldukları içinde kimse ses çıkaramıyor bu da kaderimizden diyor tüm dünya
    Cevapla
  • Antalyaspor Mücahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bize roket atıldı. Hiç biriniz toplanmadınız. ab, amerika ve nato riyakarsınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!