AP, Rusya'yı "terörün sponsoru devlet" olarak ilan etti

Avrupa Parlamentosu (AP), şubat ayında Ukrayna'yı işgal eden Rusya'yı, "Terörizmin sponsoru devlet" olarak tanımayı öngören tasarıyı kabul etti.

AP, Rusya'yı "terörün sponsoru devlet" olarak ilan etti
AP, Rusya'yı "terörün sponsoru devlet" olarak ilan etti
GİRİŞ 24.11.2022 06:27 GÜNCELLEME 24.11.2022 06:28
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yapılan oylamada, Moskova'nın Ukrayna'da enerji altyapısı, hastaneler, okullar ve sığınaklar gibi sivil hedeflere yönelik askeri saldırılarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirten Strazburg merkezli Parlamento, Rusya'yı "terörizmin devlet sponsoru" olarak tanımlama kararı aldı.

Strazburg'da 494 lehte (58 aleyhte ve 44 çekimser) oyla kabul edilen metinde AP üyeleri Rusya'yı "terörizmin devlet sponsoru ve terörist araçlar kullanan bir devlet" olarak tanımlıyor.

AP milletvekilleri bu adımla Rusya'yı, "terörizmin devlet sponsoru" ilan ederek Devlet Başkanı Vladimir Putin ve hükümetinin Ukrayna'da işlediği belirtilen suçlardan ötürü uluslararası bir mahkeme nezdinde sorumlu tutulmasına zemin hazırlamak istiyor.

Ancak Avrupa Birliği'nin söz konusu kararı destekleyecek yasal bir çerçevesi bulunmadığından karar büyük ölçüde sembolik bir nitelik taşıyor. 

AB, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'ya daha önce de ağır yaptırımlar uygulamıştı.

ZELENSKİ: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, AP'nin kararına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Avrupa Parlamentosu'nun Rusya'yı teröre sponsor ve terör araçlarını kullanan bir devlet olarak tanıma kararını memnuniyetle karşılıyorum. Rusya, Ukrayna'da ve dünya genelinde uzun süredir devam eden terörizm politikasını sona erdirmek için her düzeyde tecrit edilmeli ve sorumlu tutulmalıdır" dedi.

KAYNAK: EURONEWS
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 52
  • mısafır 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve pyd ypg ye sılah ve para yardımı eden abd ne demelı,cımento temın eden fransaive daha nıcelerı almanya ozaman ne oluyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Siz Neysiniz AP Terörün Taaa Kendisiniz ???
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Amerika insanları sadece müşteri olarak gördüğü sürece aşağılıklar olmaya mahkumdur. Allah cc inancını bırakanlara Atilla yolda geliyor.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendize de bakacak cibilyetiniz var mı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    en büyüğü de ABD terör devletidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi