Pakistan Başbakanından Türkiye mesajı: Tarihte benzeri yok! Bu inanılmaz bir şey

Başkan Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Şahbaz Şerif, Türkiye ile ilgili tarihten örnekler vererek dikkat çeken sözler sarf etti.

GİRİŞ 25.11.2022 20:46 GÜNCELLEME 25.11.2022 21:28
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Vahdettin Köşkü'nde baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, çarpıcı ifadeler kullandı.
 

Başkan Erdoğan'dan, Pakistan Başbakanı ile ortak basın toplantısında çok çarpıcı sözlerBaşkan Erdoğan'dan, Pakistan Başbakanı ile ortak basın toplantısında çok çarpıcı sözler




Şahbaz şu ifadeleri kullandı;

Hepimiz burada ikinci yılımızda Türkiye'deyiz. Burada kaldığımız her dakikanın, her anın tadını çıkarıyoruz. Türk kardeşlerimizle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ne zaman Türkiye'ye gelsek hep öyle oluyor. Sayın kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum her zaman olduğu gibi bizi güzel ağırladığı için. Her defasında bu çıta daha yukarıya çıkıyor. Sizin bu cömertliğiniz nedeniyle size teşekkür ediyorum.



TERÖRİZMİ SİLMEK İSTİYORUZ

Yüreğimiz, teröristlerin şehit ettiği kişilerle, burada İstanbul'da. Bunun sonucunda masum, son derece kıymetli hayatların kaybedilmesinden dolayı çok üzgünüz. Acınızı, üzüntünüzü paylaşıyoruz. Pakistan Türk halkının ve kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duygularına, üzüntüsüne katılıyor. Bizler de bu tür trajedileri yaşadık. Pakistan halkı da ciddi bedeller ödedi. Binlerce kişi kıymetli hayatlar, terörizmin üstesinden gelinmesi için, yenilmesi için kaybedildi. Elimizden gelen her konuda yardımcı olmaya, her türlü terörizmin üstesinden gelmek için, her türlü desteği vermek için hazırız. Sadece Türkiye ve Pakistan'dan değil tüm dünya yüzeyinden terörizmi silmek istiyoruz



MÜTHİŞ TÖRENE KATILDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

Bugünkü geminin denize indirilmesi için düzenlenen müthiş törene katıldığımız için çok mutluyuz. Türkiye ve Pakistan'da bu gemilerin inşa ediliyor olması, bizim tüm samimi amaçlarımızı, taahhütlerimizi, ortak işbirliğimizi gösterir nitelikte.

İki ülkeyi tek bir yürekle savunmak gerektiğini düşünüyorum. Farklı diller konuşuyoruz ama birbirimizi çok çok iyi anlıyoruz. Sanki bir aile gibiyiz. Savunma alanındaki işbirliğimiz yeni zorlukları aşmalı ve çok daha geniş bir büyük bir ölçeğe ulaşmalı. Sevgili kardeşim, sayın Cumhurbaşkanı, artık işbirliğini daha da arttırmanın zamanı geldi. Bizler Azerbaycan ve Pakistan olarak kuşak ve yol girişimi açısından çok şanslıyız. Bu da çok önemli bir işbirliği olacak.



BU İNANILMAZ BİR ŞEY

Tarih kitapları, okullar da, üniversiteler de bunu yazacak, yazıyor da. İlişkimiz yüzlerce yıla dayanıyor; ancak bizim iki ulusun bir araya geldiği an Türkiye'nin kurtuluş savaşında savaştığı zamanlardı. O zamanlar kıta altındaki milyonlarca müslüman da Türkiye'deki kardeşleri için her türlü güzel duyguyu besliyordu. Mesela anneler çocuklarının eğitiminden fedakârlık yapıp o parayı buraya gönderdi. Kız kardeşlerimiz altınlarını harcamayıp, onu Türkiye'ye gönderdi. Bu inanılmaz bir şey, son derece duygusal bir şey. Böylesine bir bağın eşi benzeri de yok.

SÖZ VERİYORUM

Amacımız, ikili ticareti 1 milyar Amerikan dolarından daha fazlasına çıkarmak için. Türkiye'nin ticaret hacmi yıllık bazda baktığımızda 20 milyar Amerikan doları civarında. Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında bu ticaret hacmi çok daha az kalıyor. Şu anki ticaret hacmimiz kardeşlik ilişkilerimizi yansıtır nitelikte değil. Bu eşi benzeri olmayan bir ilişki. 3 yıl içinde ticaret hacmimizi 5 milyar Amerikan dolarına çıkaralım. Bu alanda çok yakın çalışacağıma söz veriyorum

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 129
  • Kemal Doles 1 yıl önce Şikayet Et
    Can Pakistana sevgi ve selamlarimla.
    Cevapla
  • Yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize küresel empeyalist sömürgeci ülkelere uşaklık etmeyen ülke liderleri ancak gerçek dost olabilir
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için PAKİSTAN bir yana, dünya öbür yana. Varolasin ebeden Pakistan
    Cevapla
  • Türkiyembenim 1 yıl önce Şikayet Et
    İmren han gibi olmalı
    Cevapla
  • Muhammad ikbal 1 yıl önce Şikayet Et
    İmran Khan 'i ne biliyorsunuz? Pakistan'in yeni kuklasi
    Cevapla
  • Aho 1 yıl önce Şikayet Et
    Turk devletletleri teskilatina alinsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak