Yunan zulmü Alman basınında: Türkiye'yi suçlayarak dezenformasyon yapıyorlar

Yunanistan'ın mültecilere yönelik Türkiye hakkında yürüttüğü kirli dezenformasyon devam ederken Almanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Frankfurter Rundschau'dan AB'nin mülteci politikasına çarpıcı bir eleştiri geldi.

Yunan zulmü Alman basınında: Türkiye'yi suçlayarak dezenformasyon yapıyorlar
Yunan zulmü Alman basınında: Türkiye'yi suçlayarak dezenformasyon yapıyorlar
GİRİŞ 24.11.2022 23:47 GÜNCELLEME 25.11.2022 02:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin mültecilere yönelik yürüttüğü barışçıl ve koruyucu politikasına karşı Yunanistan'ın geri itmeleri ve insanlık dışı politikası sürüyor. Son olarak Almanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Frankfurter Rundschau, AB'nin mülteci politikasını eleştirdi. Mültecilere yönelik sadece Yunanistan'ın değil AB'nin de birçok ülkesinin kötü muamele uyguladığını yazan gazete, Yunan unsurlarının mültecileri Türk karasularına ittiğinin belgelendiğini dile getirdi.

Konuya ilişkin bir başka insan hakları kuruluşu Avrupa Birliği'nin (AB) dış sınırlarının korunmasından sorumlu kurumu Frontex skandallar göz yummuştu. Söz konusu raporda Yunanistan'ın göçmenler yönelik şiddetli ve sert politikası görmezden gelinerek AB'nin ekmeğine yağ sürümiştü.

AVRUPA'NIN AYIBI

Öte yandan Almanya'nın Frankfurter Rundschau gazetesinde yer alan bilgilerde; İnsan hakları örgütleri yıllardır Yunanistan'ı mültecileri Türkiye'ye geri göndermek için insanlık dışı yöntemler kullanmakla suçladığı, göçmenlerin Yunanistan tarafından zor kullanarak Türk sularına geri itildiği çok sayıda geri itme vakasıyla belgelendiği yer aldı. Ayrıca söz konusu bu ispatlara Frontex sessiz kalıp görmeden gelmişti.

Gazete, Türkiye'ye karşı dezenformasyon yürüten Yunanistan hakkında, "AB'nin dış sınırında değerleri hiçe sayan sadece Yunanlılar değil" ifadelerin kullanarak, "Göçmenler, Polonya ile Belarus veya Macaristan ile Sırbistan arasındaki sınırda da şiddet uygulanarak geri itiliyor." İfadelerini kullandı.

Alman basını, kirli planlar kuran Yunanistan'ın bu tutumuna da, "Yunanistan makamları buna rağmen sürekli olarak Türkiye'yi suçlayarak dezenformasyon yapmaya devam ediyor." dedi..

FRONTEX' SERT ELEŞTİRİ: GÖZ YUMUYOR

Geçtiğimiz günlerde ise İnsan Hakları Gözlemevinin (HRW) Avrupa Medya Direktörü Stroehlein, Yunanistan'ın insanlık dışı mülteci politikasına dikkati çekmişti. Stroehlein, "Yunanistan'ın göçmenleri deniz sınırından geri itmesi ve AB'nin bu duruma sessiz kalmasına ilişkin, "Yunan hükümeti, yasaları çiğniyor ve AB de buna rıza gösteriyor." İfadelerini kullanmıştı.

Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı Frontex'in Yunanistan'ın göçmenlere karşı işlediği suçlara göz yumduğunu belirten Stroehlein, "Yunan hükümeti, yasaları çiğniyor ve AB de buna rıza gösteriyor. Yunan yetkililer, insanları Türkiye'ye doğru itmeye devam ederken Frontex, tıpkı önceki gibi şimdi de Yunanistan'da faaliyetlerini sürdürüyor." demişti.

Yunan yetkililerin, uluslararası camiadan gelen çok sayıda uyarıya rağmen göçmenleri geri itmeyi sürdürdüğünü vurgulayan Stroehlein, "Temel hakları koruma görevi olan Frontex, bu durum karşısında hiçbir şey yapmıyor. AB yasalarını ihlal ettiği için Yunan hükümetine karşı hukuki süreç başlatması gereken Avrupa Komisyonu da yüz çeviriyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 8
  • Ufuk Tosun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha düne kadar Afrikalilardan İnsan Hayvanat Bahceleri yapıyorlar. Avrupa in tarihi insanlık ayıpları ile doludur. Kaynak: Independent, 2 April 2020.
    Cevapla
  • Ufuk Tosun 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nin demokrasisi de bu kadar? Avrupanin demokrasisi nalinci keseri gibidir... Kendilerine ihtiyacsa vardır. Herkes için demokrasi gerekmez.
    Cevapla
  • Nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kendilerine medeni kandilerinden olmayanlara işte yukarıda fotorafı var
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    sözde demokrasi daığıtırlar geçmişleri karanlık insanları köle olarak kullanmayı iyi bilir aşağılıklar
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen bu alman dergisinin okunma oranı yüz milyon da bir filandır, bu makale yi en çok okunan dergi ve gazeteler de yayınlanma şansı sıfır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu