Yunan medyasının gündemi Türkiye: Endişeleri haberlere yansıdı

Yunan medyası, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamlelerini gündeme taşıdı. Türkiye'nin attığı adımlardan endişe duyan Yunan medyası, Atina'nın provokatör hamlelerini görmezden gelerek Ankara'yı suçlamaya kalkıştı.

GİRİŞ 25.11.2022 13:42 GÜNCELLEME 25.11.2022 13:54
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki diplomatik adımlarından rahatsız olan Atina yönetimi, provokatör söylemlerine devam ederken, Yunan basınında da dikkati çeken bir analiz yer aldı.

Ta Nea gazetesinde yayımlanan Alexandra Fotaki imzalı yazıda, bölgedeki son gelişmeleri aktaran bir harita da yer aldı. 

Haberde, Libya mutabakatına geniş yer verildi ve Avrupa'nın da Türkiye'ye anlaşmanın maddelerini uygulamamasını tavsiye edildiğinin altı çizildi.

Haberde ayrıca, "Doğu Akdeniz, jeopolitik satranç tahtasında önemli bir hassas dengeler oyununa dönüşüyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Kathimerini gazetesi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın diplomatik hamlelerini yazdı. Türkiye'nin İsrail'le yeni dönem başlattığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştüğünü hatırlatan gazete, "Atina ile güçlü ilişkiler geliştiren Kahire ile temas halinde olan Türkiye'nin Libya konusunda önemli tavizler vereceğini" iddia etti.

Türkiye'ye yönelik provokatör haberleriyle daha önce de gündeme gelen Proto Thema ise, Türkiye'yi provokatörlükle suçladı. Ankara'nın Doğu Akdeniz'deki "Abdülhamid Han" hamlesine haberinde geniş yer veren gazete, "Miçotakis ve Dendias'ı hedef alıyorlar" dedi. Haberde ayrıca, "Türkiye'nin Yunanistan ile gerilimi sürdürmekte ısrarcı olduğu" öne sürüldü.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Nedim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler olunca her yeri bombalıyor çünkü Kürtler bir devlet degil..Yunanistan 17 Ada,mızı el koydu ve ıskal etti birisinde ses yok karamanlık boş kelimeleri çok kullanırız haydi savaş açın adalarımızı geri alalım.
    Cevapla
  • Alev 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz ameikayida Yunanistan'da yeriz ama müslümanız domuz eti haram
    Cevapla
  • Emirsah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim komsumuzla bir sorunumuz yok. İçinizdekileri tenyaları temizleyip geleceğiz.
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 1 yıl önce Şikayet Et
    Aptal Yunan evela kendine cekiduzen ver ,esas sen provakotorsun yunanı ABD ye peşkeş çektiren miço ve deli destinaz tayfası halk açlıktan sokakta bu miço habire silaha yatırım yapıyor
    Cevapla
  • Börteçine 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD çekilmek zorunda kaldığında gümbür gümbür gelen türkler karşısında, deve kuşu gibi kafasını toprağa sokacak Yunanistan,ille de alın şu topraklarımızı zaten Osmanlı'nın idi diyecekleri günleri Allah bizlere gösterir inşallah...!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...