Arap basını yazdı: Rusya ve İran artık YPG'yi desteklemiyor

Arap basınında, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyonlara ilişkin çarpıcı ifadeler yer aldı. Lübnan medyasından El Akbar, Rusya ve İran'ın artık YPG'yi desteklemediğine işaret etti.

Arap basını yazdı: Rusya ve İran artık YPG'yi desteklemiyor
Arap basını yazdı: Rusya ve İran artık YPG'yi desteklemiyor
GİRİŞ 26.11.2022 11:22 GÜNCELLEME 26.11.2022 11:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyonlar Arap medyasında geniş yer buldu.

Suriye devlet medyası, hem Rusya hem de Çin'den gelen açıklamalara geniş şekilde yer verirken, Lübnan'da yayımlanan haberde Türkiye'nin kararlılığının ABD ve İran'ın tutumunu değiştirdiği kaydedildi.

Lübnan medyası El Akbar "Rusya, Türkiye, İran: SDF'ye karşı boykot!" başlığını kullandı. Gazete, Moskova ve Tahran'ın Suriye'nin kuzeyinde operasyona girişen Türkiye'nin tezlerini artık yarı yarıya kabul ettiklerini yazdı. Rusya ve İran'ın tutumunun değiştiğini kaydeden gazete, "Suriye'de çözüm çok uzak, Türkiye geri çekilmeyecek" dedi.

El Akbar, müzakerelerde garantör olan Türkiye, Rusya ve İran'ın çıkarlarının YPG'li teröristlere düşmanlık göstermek için örtüşüyor gibi göründüğünü yorumunu yaptı.

Lübnan'da yayımlanan En Nahar gazetesi, "Türkiye, Suriye'nin kuzeyinden doğan saldırılara karşılık vermeye devam edeceğini Rusya'ya bildirdi" başlığını seçti. En Nahar, bir başka haberinde El Hol kampına gerçekleşen hava saldırısında sekiz YPG'li teröristin öldürüldüğünü yazdı.

Bir başka Lübnan gazetesi Nida el Vatan, "Washington'dan Ankara'ya: Suriye'de derhal gerilimi durdurun" başlıklı haberinde, ABD'nin başkentinden yapılan açıklamları YPG'li terör elebaşılarının eleştirileriyle birlikte aktarıyor. Haberde göze çarpan ayrıntılardan biri, terör elebaşılarının Washington'a Türkiye karşısında kendilerini yüz üstü bıraktıklarını söylemesi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    baştan sona yalan. ne rusya ne iran ve nede amerika bizimle dost olmaz. rusya ve iran şu anda meşgullar ve imkanları yok. ellerinde olsa bizi bir kaşık suda boğarlar. fakat rabbim başlarına belayı sardı ve biz burada inşaallah bu işi bitireceğiz.
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Esad ile konuş terör 1 haftada biter ama buna müsade etmiyorlar
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Gir al çıkma ey ulusum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İran tarihinde kafirle savaşı yok Hep müslümanla savaşmış
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör konusunda hiçbir zaman İran Türkiye ye destek vermemiştir Kandilin bir ayağı İran topraklarında olduğu halde. Belki kendi iç kargaşa dan ders almıştır. Rusya da çok zaman sözünde durmadı. İnşallah sözlerinde durursalar TÜRKİYEM kazanır. Yüce Allah DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE ZEVÂL VERMESİN. ÂMİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor