Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Fanatik Yahudi yerleşimciler, İsrail polisinin korumasında işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
GİRİŞ 27.11.2022 14:58 GÜNCELLEME 27.11.2022 14:58

Filistin resmi ajansı WAFA'nın Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin açıklamasına dayandırdığı haberine göre, İsrail güçlerinin koruması altındaki fanatik Yahudi yerleşimciler, El-Meğaribe Kapısı'ndan gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa'nın avlusunda bazı dini ritüeller gerçekleştirdi.

Haberde, Yahudi yerleşimcilerin, sabah saatlerinde başlayan baskın sırasında Harem-i Şerif'te bulunan Filistinlileri kışkırtmaya çalıştığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış anlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003'ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!