Pençe-Kılıç Hava Harekatı sonrası Yunanistan'dan Türkiye itirafı: Büyük hata olur

TSK'nın Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör hedeflerine yönelik başlattığı hava harekatı Yunan medyasında büyük yankı buldu. "15 Temmuz sonrası 'Türk Hava Kuvvetleri zayıflıyor' iddiasını kabul etmek büyük hata olur" ifadeleri yer aldı.

GİRİŞ 28.11.2022 08:20 GÜNCELLEME 28.11.2022 09:12
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Yunan medyasında Türkiye'nin "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda gösterdiği kabiliyet masaya yatırıldı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası ortaya atılan 'Türk Hava Kuvvetleri zayıflıyor' iddiasının gerçek olmadığını yazan Yunan medyası, 'Rakibini hafife almak büyük bir hatadır ve Yunanistan'da birçok insan bu hataya düşüyor' ifadelerini kullandı.

"TÜRKIYE'NİN ULUSLARARASI ALANDA TECRİT EDİLDİĞI İDDİLARI ÇÜRÜMÜŞ OLUYOR"

Analiz yazısında Yunanistan'daki kitle iletişim araçlarını elinde bulunduran yabancı sermayelere tepki gösterildi. Yunan Hükümeti'nin her duyurusuna inanılmasını "olağanüstü bir kolaylık" olarak nitelendirildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby'nin Türkiye'nin düzenlediği hava harekatına ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye'nin kendisini savunma hakkının olduğunu dile getirmesi analiz yazısında geniş yer buldu. Haberde, "Bu açıklama, Türkiye'nin uluslararası alanda tecrit edildiği veya Ankara'nın Washington ile ilişkilerinin kesin bir şekilde bozulduğu (yukarıda bahsi geçen medya dahil) iddialarını çürütüyor" ifadeleri yer aldı.

Uluslararası ilişkilerin dinamik olduğu ve Yunanistan'ın sık sık başvurduğu "uluslararası hukuk"un ise zamanın koşullarına göre değişebileceği aktarıldı.

"TÜRKİYE'Yİ HAFİFE ALMAK BÜYÜK BİR HATA"

Türkiye'nin terör hedeflerine yönelik yürüttüğü hava harekatları örnek gösterilirken 15 Temmuz 2016'daki FETÖ darbe girişiminin ardından Türk Hava Kuvvetleri'nin zayıfladığı iddiasının sahadaki gerçeklikle uyuşmadığı belirtildi.

Analiz yazısında şu ifadeler yer aldı; Tam 39 gün sonra "Fırat Kalkanı" adı verilen geniş çaplı bir harekât gerçekleştirdiler. Rakibini hafife almak büyük bir hatadır ve Yunanistan'da birçok insan bu hataya düşüyor.

Hellenic Defence Systems'e (EAS) bağlı fabrikanın kapatılması nedeniyle Atina hükümetine tepki gösterilirken, Yunan milli savunma politikasının yetersiz olduğu dile getirildi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 90
  • Abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınırımızdaki 3-5 sivrisineği temizleyelim sıra küçük bataklık yunanistana gelecek ardından büyük bataklıklar abd ve israile kan kusturacağoız davamız islam davası inşaallah geri dönüş yok artık Türkiye yüzyılı başladı az kaldı yunan sıra sanada gelecek sonra ağlama
    Cevapla
  • manço 1 yıl önce Şikayet Et
    akıllı olun akıllı olum bak git
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle bizim atari oynayan çocuklarımız bile İHA / SİHA'ları kullanır. pilottan yana sıkıntı yaşamayız.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkler hic bir zaman hafife alinacak millet değildir.Tarihimiz şan ve zaferlerle dolu.Bundan ibret alıp,birilerinin doldurusuna gelip diş göstermek yunan veya başkası icin felaket olur akıllı olmaları lazim .Zira akilli komşu komşusuyla iyi geçinendir.
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan aptallar! Türkiye ve Türk milleti var olduğundan beri her alanda içerde ve dışarda savaşıyor. Antremanlıyız. Ya siz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir