Esad rejiminden dikkat çeken PKK/YPG hamlesi

Beşşar Esad rejimi, Suriye'nin kuzeyindeki Halep kent merkezinde terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki Şeyh Maksut ile Eşrefiyye mahallerine yakıt akışını durdurdu.

Esad rejiminden dikkat çeken PKK/YPG hamlesi
Esad rejiminden dikkat çeken PKK/YPG hamlesi
GİRİŞ 28.11.2022 14:21 GÜNCELLEME 28.11.2022 19:30
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Esad rejimi Suriye'de kontrolünde tuttuğu bölgelerde 18 Eylül'de sözde yerel seçimleri bahane ederek, Halep'te PKK/YPG'li teröristlerin yuvalandığı Şeyh Maksut ile Eşrefiyye mahallerindeki örgütün sözde yerel meclisini değiştirmek istedi.

Kaynaklar, terör örgütünün bu talebe karşı çıktığını ve bunun üzerine rejim güçlerinin, 26 Kasım'dan itibaren Şeyh Maksut ile Eşrefiyye'ye yakıt girişine yasak getirdiğini kaydetti.

Yakıt krizi nedeniyle söz konusu mahallelere elektrik sağlayan jeneratörlerin büyük bir kısmı devre dışı kaldı.

Esad rejimi güçleri, 7 Nisan'da Şeyh Maksut ile Eşrefiyye mahallelerini abluka altına almış, buna karşılık olarak da PKK/YPG, 9 Nisan'da Haseke ili ile Kamışlı ilçesindeki Esad rejimi güçlerini abluka altına almıştı.

Rejim yaklaşık 10 gün süren ablukada mahallelere akaryakıt, un, gıda ve ilaç gibi malzemelerin girişini engellemişti.

PKK/YPG'NİN HALEP KENT MERKEZİNDEKİ VARLIĞI

Esad rejimi, 2012'de halk hareketleri ve silahlı direnişlerin artması üzerine, kendisine karşı silahlı eyleme girmemesi koşuluyla ülkenin kuzeyinde bazı bölgeleri PKK/YPG'ye bıraktı. PKK/YPG bu şeklide Halep kent merkezindeki söz konusu mahallelerde yuvalanmaya başladı.

Örgüt, 2016'da rejim ve Rusya'nın Halep'i kuşatıp ele geçirmesinde Şeyh Maksut Mahallesi üzerinden stratejik destek verdi.

Rejim elinde tuttuğu Halep merkezde PKK/YPG varlığına izin verirken, buna karşılık örgüt de rejimin Haseke ili genelindeki bazı noktalarda varlık göstermesine izin veriyor. Ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke'de taraflar burada dönem dönem hakimiyet mücadelesinden kaynaklı kısa süreli çatışmalara giriyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Tarafsız insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Esad sen hıç konuşma abd ne güzel petrolünüzü çalıyor ne ordun kaldı nede söz hakkın abd sana heeeeyt dedimi doğru mağaraya saklan
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD,Suriye petrolünü satiyor ve kürtleri besliyor,böyle giderse...golan tepeleri zaten elden çikti,kuzeyide kürtler kapar,beşşer da çobanin sürdügü koyunlarla şii' leri besler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    It iti ısırmaz olan sadece bizim ülkemize ve zavallı halkımıza oluyor . Tamamiyle tiyatro olan bu göstermelik savaşta! Tek amaç Türkiye'nin planlı göç taktiği ile önce demografik daha sonrada fiziki olarak işgal edilmesidir ve bunun bariz işaretini de hastahanelerin doğum servislerinde görebilirsiniz. Doğan her 10 bebekten 6 sı Arap Suriyeli 1 i diğer göçmenlerden ve yalnızca 3 Türkiye vatandaşı. ABD nin Suriye'ye yaptığı silah sevkiyatı ypg terör örgütü ve yarın kullanmak için bize beslettiği Araplar içindir çünkü olası bir savaşta ülkeye içerden bu göçmenleri kullanarak saldıracak. Tehlike her geçen gün artıyor diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ömrunde çanakkaleye gittinmi gitmediysen enkısa zamanda git oradaki mezar taşlarını oku
    Cevapla
  • K.m 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayali bir yorum olmuş.
    Cevapla
  • Oğuz Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dediğine sen inanıyormusun ve artı bu millet hiçbirzaman zavallı olmadı olmazda zavallı sen ve senin gibi Kendi gölgesinden korkanlar bu millet hep gururlu dik duruşlu özgüveni olan millet seni merak ettim hangi milletten sin ?
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede milyonlarca arap türk vatandaşı var bende onlardan biriyim ve herzaman en az türkler kadar bu vatana sahip çıktık ve çıkacağız eğersen oyunu 7 şer ittifağına vermiyorsa ben hiç bisey bilmiyorum demektir
    Cevapla
  • Bekir Uney 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim gerçekten çok önemli bir konuya deginmissin. Tarih de bu örnekleri var.Sayın Baskanimizinda farkında olduğuna inaniyoru.Sizden de bir hatırlatma olmuş.Sağolun var olun.
    Cevapla
  • HASAN Akşen 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber. Esat pyd ile mücadele ediyor.
    Cevapla
  • Nizamı Alemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem ypg ye vermiş şimdi de biz alıyoruz buna da ses çıkarmasın destek olmasın ypg ye de arka çıkmasın
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet zurna tutukluk yaptı!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor