Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması! Suriye operasyonuna vurgu yaptı!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, "Türkiye'nin saldırılara karşı kendini ve vatandaşlarını savunma hakkı vardır." dedi.

GİRİŞ 29.11.2022 00:43 GÜNCELLEME 29.11.2022 09:34
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Beyaz Saray günlük basın brifinginde Amerikan dış politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

''TÜRKİYE'NİN SINIRLARINI KORUMA HAKKI VAR''

John Kirby, Washington'daki brifingte Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'ya yönelik yürüttüğü operasyonlara değindi. Türkiye'nin terör saldırılarının mağduru olduğunu vurguladı. "Türkiye'nin teröre karşı kendisini ve sınırlarını koruma hakkı var." dedi.

Beyaz Saray'dan geçtiğimiz günlerde de Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik düzenlediği Pençe Kılıç Harekatı'na destek açıklaması gelmişti. John Kirby, Türkiye'nin güney sınırında "terör tehdidiyle" karşı karşıya olduğunu ve kendini her türlü savunma hakkı bulunduğunu belirtmişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 132
  • Iste böyle 1 yıl önce Şikayet Et
    --- senin burda ne isin var diyorlar...anlamiyormusun..adalar denizinde ne isin var diyorlar görmüyormusun-
    Cevapla
  • Çok ilginç 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka sitelerde internet haber gibi yerde yorumlarda Provakatörlük yaparak olayı çarptırip herkesi Türkiyeyi aptal yerine koyanlar var.Ney miş Türkiye Kürtlere karşi operasyon yapacakmış .ABD nin Gemileri Akdenizde ne işleri var ? Hiç durmadan YPG ye eğitim ve silah yardimi neden yapıyor?Yoksa ABD nin asıl planı başka mi? iŞiD bahane YPG Terörist Devleti kurma şahane sonra da Büyük israil Devleti kurma daha çok şahane. Merak ettik bu provakatif yorumlarini MiT okumuyor mu görmüyor mu?Bundan daha büyük Provakatif bölücü yalan saptirma eylem olamazdi.Hadi böyle yorum yapanlari bulamiyoruz peki böyle yorumlari onaylayan editör veya o haber sitesi kendilerin ne oldugunu ortaya çıkarmiyormu?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bozguncu ABD ,Türkiye operasyon yapacam deyince neden kudurdunuz yoksa ABD , PKK YPG ye Yeni yıl hediyesi olarak Terörist PKK YPG Devletini mi Dünya ya ilan edecekti..
    Cevapla
  • BundaKurt yenigi var 1 yıl önce Şikayet Et
    Kürt devleti bölgesi miş ABD nin ortadoguda PKK YPG nin yaninda ne işi var.? Orta doğuda ne işi var?Savaş gemileriyle Ak denize balık avlamaya mi geldi yoksa büyük israil devletini kurmak için mi geldi. iŞiD bahane planlar şahane.Doğru ya ABD tüm dünyayi özellikle Türkiyeyi Balık yerine koyup Akdenize savaş gemileriyle Balıık tutmayaa gelmiş
    Cevapla
  • Bilir kişi (2) 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi aynisini kürtlere yapacaklar Amerika kaz gelecek yerden tavugu kıskanmaz ilk baştan sözde kürt devleti (abd bahçesi) kurulacak.Sonra Kürtleri kovup Büyük israil devleti kurulacak iş bitince Kürtler (Eldivenler) çöpe gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir