Yunanistan'ın uluslararası hukuku ayaklar altına aldığı görüntüler doğrulandı

Yunanistan'ın uluslararası hukuku ayaklar altına alıp şiddet kullanarak insanlık dışı geri itmeleri bir kez daha tescillendi. Sürekli Türkiye karşıtı dezenformasyon yayan Yunan makamlarının, bu görüntülere ne cevap vereceği merak konusu.

GİRİŞ 29.11.2022 18:58 GÜNCELLEME 29.11.2022 21:24
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Göçmenlere yönelik insanlık dışı tutumunu örtbas etmek için Türkiye'ye iftira atan Yunanistan, bir kez daha uluslararası hukuku çiğnerken suçüstü yakalandı. Alman SPIEGEL'e ulaşan bazı görüntüler, kar maskesi takan Yunan kolluk güçlerinin, mültecileri botlarla Türkiye'ye gizlice getirdiğini gözler önüne serdi. Çoğu aktif görevde Yunan asker ve polisler de, zor kullanılarak yürütülen hukuksuz geri itme faaliyetlerini itiraf etti.

Ege'de düzensiz göçmen botlarını batıran, göçmenlere işkence ve kötü muamelede bulunan Yunanistan, dünya kamuoyunu yanıltmak için dezenformasyon yayıyor. Mülteciler konusunda insani tutumuyla tüm dünyaya ders veren Türkiye, Başta Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis olmak üzere, Yunan makamları tarafından çeşitli yalanlarla hedef alınıyor.

Yunanistan'ın uluslararası hukuku ayaklar altına alıp şiddet kullanarak insanlık dışı geri itmeleri, bu kez de Alman basın tarafından tescillendi.

Doğrulama Servisi'nde yer alan bilgilere göre, SPIEGEL'e ulaşan bazı görüntüler, Londra'daki Goldsmiths Üniversitesi'nden Forensic Architecture araştırma birimi tarafından incelendi. Araştırma ekibi, güvenlik kamerası ve bir Türk tarafından çekilen görüntülerin tarih kısmındaki 2018 yılının yanlış, ancak kaydedilen görüntülerin doğru olduğunu tespit etti.

Araştırma ekibine göre, elde edilen görüntülerin hepsi 17 Eylül 2019'da saat 10:30 ile 12:30 arasında kaydedildi.

YUNAN POLİS VE ASKERLER İTİRAF ETTİ

SPIEGEL'e konuşan altısı aktif görevde Yunan asker ve polisler, Evros'taki geri itmelerin sistematik olarak gerçekleştirildiğini itiraf etti. Muhbirler, başlangıçta ordunun tehcirleri üstlendiğini, ancak şimdilerde bu yasa dışı faaliyetlerin polis ve siviller tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. 

Polis ve askerler, Yunan yetkililerin bu hukuksuz uygulamaları teşvik ettiğini veya görmezden geldiğini belirtti. SPIEGEL, kaynak koruması nedeniyle, muhbirlerin isimlerini yayımlamazken, görüntülerle ilgili soru yöneltilen Yunan Polisi Sözcüsü, olay hakkında bilgisi olmadığını söyledi, ancak görüntüleri izlemeyi reddetti.

KAYNAK: DOĞRULAMA SERVİSİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17
  • fatih doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası hukuku kaale alan Avrupa ülkesimi var... Varsa yoksa Türkiye ye hukuktan bahsederler, Türkiye ye ceza vermeye kalkarlar...
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok onlar haklı biz haksızız dır... Onlar öldürür biz. Yaşatırız sadece
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler neden sınırı gözetlemiyor da onlara ateş etmiyor
    Cevapla
  • Müjdat Gezer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadarmı kafanız çalışıyor. İmamoğlusunu destekliyorsunuz sanıyorum
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bizim ateş etmemizi bekleyip hepsi(düşman ülkeler) ilk fırsatta bize saldıracakları için olmasın akıllı kardeşim???
    Cevapla
  • Malazgirt...71 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset çocuk oyuncağı değilde ondan....
    Cevapla
  • Kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayır gazeteci bile yakalıyor da bizimkiler görmüyor mu
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu kar maskelileri terörist diye neden tepelemiyoruz bunlar bizim tarafa gelmiyorlarmı
    Cevapla
  • Zulfikar Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen gidersen seni karsida beklerler vatandas.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı