Son dakika: ABD'den Pençe-Kılıç Harekatı açıklaması!

Son dakika: Pentagon'dan Türkiye’nin PKK/YPG terör örgütüne yönelik Pençe-Kılıç Harekatı'na ilişkin açıklama geldi.

GİRİŞ 30.11.2022 04:44 GÜNCELLEME 30.11.2022 10:15
Bu Habere 334 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı devam eden operasyonları dolayısıyla ABD askerlerinin örgütle bölgedeki devriyelerini azalttığını açıkladı.

Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Türkiye'nin güvenlik kaygılarını anladıklarını ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonlarından kaygı duyduklarını söyledi.

DEAŞ ile mücadele operasyonlarının devam edip etmediğine yönelik soru üzerine Ryder, "DEAŞ ile mücadele devam ediyor. Sahada devriyelerimizin sayısını azalttık." ifadelerini kullandı.

''KARA HAREKATINDAN ENDİŞELİYİZ''

Ryder, terör örgütü PKK/YPG'nin Türkiye'nin operasyonları üzerine devriyelerini azalttığını, ABD'nin de buna paralel olarak devriye sayılarını düşürdüğünü belirtti. Ayrıca Ryder, Suriye'deki ABD askerlerinin bölgeden çekilmediğini kaydetti.

Türkiye'nin Suriye'de olası kara harekatından endişelendiklerini belirten Ryder, Türkiye ile yakın temas halinde olduklarını söyledi. Ryder, "Bakan Austin yakında mevkidaşı (Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar) ile konuşacak." dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 334
  • Sezgin ünlü 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd endişeli ise bizler doğru yoldayım demektir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    onlara güvenilmez
    Cevapla
  • B. ÖZDEN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Türkiye ve Türk milleti olarak sizden ve işbirliği yaptığınız hainliklerden, ypg-pkk ile çevirdiğiniz dümenlerden, piyon yunan a yaptınız sinsi işlerden, kukla ermeniyle kurduğunuz pis işlerden... vs Endişeli ve hazırlıklıyız Allah'ın izniyle inşallah
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ŞEYTAN ABD...
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede terörü destekleyen ülkelerden endise duyuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti