Marin ve Ardern'i kızdıran soru: Görüşmenizin amacı ne?

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern ve Finlandiya Başbakanı Marin, bir gazetecinin "Pek çok insan, ikinizin sırf yaş olarak ve pek çok ortak şeyiniz olduğu için mi görüştüğünüzü merak ediyor" sorusuna tepki gösterdi.

GİRİŞ 30.11.2022 09:16 GÜNCELLEME 30.11.2022 09:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaşları ve cinsiyetleri hakkında uzun süredir sorularla karşılaşan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ve Finlandiya mevkidaşı Sanna Marin, bir gazetecinin bu konuya ilişkin sorusuna hemen yanıt verdi.

Dünyada kadın liderler olarak küçük bir yüzdenin içinde olan 42 yaşındaki Ardern ve 37 yaşındaki Marin, aynı zamanda en genç hükümet başkanlarından.

Finlandiya Başbakanı Marin, Yeni Zelanda'ya yaptığı ilk ziyaretin amacını soran gazeteciye hemen yanıt verdiler.

Auckland'da düzenlenen ortak basın toplantısında bir gazeteci, "Pek çok insan, ikinizin sırf yaş olarak benzer olduğunuz ve pek çok ortak şeyiniz olduğu için mi görüştüğünüzü merak ediyor" dedi.

42 yaşındaki Ardern, soruyu soran kişinin sözünü kesmekte gecikmedi.

Yeni Zelanda ve ABD'nin eski başbakanlarına atıfta bulunarak, "Acaba hiç kimse Barack Obama ve John Key'e benzer yaşta oldukları için görüşüp görüşmediklerini sordu mu merak ediyorum" dedi.

"Elbette siyasette daha fazla erkek oranı mevcut, bu bir gerçek. Çünkü iki kadının tanışmasının nedeni sadece cinsiyetleri değil." ifadelerini kullandı.

37 yaşındaki Marin ise, ülkenin artan ticari bağlarına vurgu yaparak, "Başbakan olduğumuz için buluşuyoruz" yanıtını verdi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar saçma bir soru olur mu? Ekranda dinazor siyasetçileri görmektense böyle güzel ve naif insanları, bayanları görmeyi tercih ederim. Fin başbakanını seviyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!