Rusya'dan petrol kararı: Tavan fiyat uygulayan ülkelere akışı durduracak!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması önerisine tepki göstererek, Rusya'nın bu ülkelere petrol akışını keseceğini açıkladı.

Rusya'dan petrol kararı: Tavan fiyat uygulayan ülkelere akışı durduracak!
Rusya'dan petrol kararı: Tavan fiyat uygulayan ülkelere akışı durduracak!
GİRİŞ 30.11.2022 19:56 GÜNCELLEME 30.11.2022 19:56
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Rusya, Batılı ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması ile ilgili önerisine tepki gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, böyle bir ihtimalin küresel enerji piyasasına büyük zarar verebileceğini söyledi.

Bu kararı uygulamaya koyan Batılı ülkelere Rusya'dan petrol akışının kesileceğini belirten Zaharova, "Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması tek başına bir piyasa önlemi değil aynı zamanda piyasa karşıtı bir önlemdir. Bu, tedarik zincirini bozar, küresel enerji piyasasındaki durumu da önemli ölçüde karmaşıklaştırır. Petrol fiyatlarına sözde tavan fiyat uygulaması getirilmesinin sadece piyasa dışı bir mekanizma olmadığını bunun piyasa karşıtı bir önlem olduğunu defalarca söyledik" diye konuştu.

Açıklamalarında, Ukrayna ile ilgili de önemli ifadelere yer veren Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak'ın 6 ay içinde Yalta'da basın toplantısı düzenleyeceklerine dair konuşmasına da yanıt vererek, "Daha büyük bir gazeteci grubuyla gelsinler ki her şeyi daha iyi görsünler" dedi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 23
  • Ali kavaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bircok ulkenin birbirine girmesi yakındır yıllardır Müslüman Ülkelere kan kusturan terörle bir çok ayrılıkçı politikayla müslümanları birbirine düşüren sömürgeci alkolik dinsiz terörist bu toplumlar çok Çabuk batıp gidecek
    Cevapla
  • Masud 1 yıl önce Şikayet Et
    Ula arkadaş Rusya ile Avrupa restleşi ukranya Rusya savaşı her iki ülkeyle aramız iyi sözde tahıl koridoru dünya ya tattıran bu ülke ama ne dense hep biz etkilenik anlamadık gitti enazında brent varil yükselirse mecburen zam yansıyacaktır e o zaman da dolar kurunu 10₺ seviyelerine düşürse yok akışı kestim yok yan attım durumlarında ister varil 140dolara çıksın mazot 18 ila 21 seviyelerinde kalır yoksa mazallah seçim öncesi Abbas yolcu olur
    Cevapla
  • Analist 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kendi ayağına sıkma bizde bir söz vardır. Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz, tavan fiyata razı ol. Zaten yaptırımlarla ekonomin batmak üzere, bari zar zor aldığın pazarları başka ülkelere bırakma sonra üste para verip oraları geri kazanamazsın.
    Cevapla
  • KASIM HOCA 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu kan dökücü vampirlerin belasını versin onları daha beter etsin Rusyayı Avrupayı ABD'yi tarumar etsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gardaş ortalığı kana buluyan ABD devleti ortalığı karıştıran rusyayı zayıflatmak için ukranyayı kullan dı cini zayıflatmak için tayvanı kışkırtıyor. Türkiyeyi zayıflatmak için yunanı kullanıyor ABD katil devleti büyüyen devletleri zayıflatmak için bi başka devleti kışkırtıyor zayıflatmak için olaylar güneş kadar ayman acık gözüküyor Hiç ukranyaya rusya burnunun dibine natoyu sokarmı olaçak işmi ukranyaya nato girse rusyaya dada orta doğudada ABD. At onatacak ve hiç kimsenin güçü yetmeyecek. ABD. ordan istediği gibi sömürecek rusyayı orta doğuyu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ABD'nin oyununa çok pis gelmiş kendi ayaklarına sıkıyorlar, putin petrol vanalarını kapat Avrupa ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Fatih Karagümrük! CANLI
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!