DEAŞ lideri Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldü

Terör örgütü DEAŞ, liderleri Iraklı Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin "Allah'ın düşmanlarıyla savaşırken" öldürüldüğünü duyurdu.

DEAŞ lideri Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldü
DEAŞ lideri Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldü
GİRİŞ 30.11.2022 18:35 GÜNCELLEME 30.11.2022 19:46
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DEAŞ, liderleri Iraklı Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin "Allah'ın düşmanlarıyla savaşırken" öldürüldüğünü duyurdu.

YENİ TERÖRİSTBAŞI ATANDI

DEAŞ sözcüsü, yayınladığı sesli bir mesajda sözde "Müslümanların yeni halifesi" olarak nitelendirdiği liderlik rolüne, Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni el-Kureyşi'nin atandığını duyurdu.

Grubun sözcüsü Ebu Ömer el-Muhacir, yayınladığı sesli mesajında ​​Iraklı liderlerinin nasıl öldüğüne dair detay paylaşmadı.

BAĞDADİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Irak ve Suriye'de "halifelik" ilan ettikten sonra yenilgiye uğratılan örgütün lideri Abubekir El Bağdadi, Suriye'de 2019 yılında ABD operasyonunda öldürülmüştü.

Bağdadi'nin yerine geçen Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi ise, şubat ayında ABD özel kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeybatısında düzenlediği bir operasyonda öldürülmüştü.

KAYNAK: EURONEWS
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Recep YÜKSEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin OBAMA'nın piyonları. Günümüz haşhaşileri. Hepiniz Zerdüşt dostlarınız ile birlikte imha edileceksiniz.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani deaş bitmişti. Ne zaman suriyeye operasyon oluyor yunan iti hırlıyor, Deaş hoortluyor..
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd yeni deaş liderini görevlendirir Kahrolsun büyük şeytan ve yavruları
    Cevapla
  • Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi Terörist grupları ABD ve Batı nın Müslüman ve İslam Âlemine karşı gururmuş Terörist Örgütleri Ben Deaş ın İsrail e karşı Bir Terör Eylemi yaptığını görmedim ama İyi Müslüman gıyımı yaptığını cok gördüm Ateşi bol olsun
    Cevapla
  • Bulutus 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset böyle. ABD Müslümanları kendi dinleri ile vuruyor. Sonuçta ABD petrol bölgelerini, Rusya Akdeniz sahillerini tek asker kaybetmeden aldı. Savaşanlar ve ölenler Müslümanlar.. Namazı bile birlikte kılın diyen Allah , birlik olmayan bu Müslümanlara böyle Deaş gibi maşaların musallat edilmesine bu dünyada müsaade etti.. Ama İnşallah münafıkın cezasını bu dünya'da da verir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi