Fed'den faiz açıklaması!

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadelenin uzun bir süre daha devam edeceğini belirterek, "Enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken faiz artış hızımızı biraz yumuşatmak mantıklı.” dedi.

GİRİŞ 01.12.2022 00:12 GÜNCELLEME 01.12.2022 11:26
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Fed Başkanı Powell, düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsünce düzenlenen Ekonomik Görünüm, Enflasyon ve İş Gücü Piyasası" başlıklı toplantıda konuştu.

Para politikasında aşırı sıkılaştırma yapmak istemediklerini vurgulayan Powell, "Ancak enflasyon konusunda daha yolumuz var. Geçmişteki tecrübeler, para politikasını fazla erken yumuşatmamak gerektiği konusunda bizleri uyarıyor ve biz de enflasyonu hedeflenen seviyeye düşürene kadar yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

'ENFLASYONUN YAVAŞLADIĞINI GÖRMEDİK'

Ekonomiye ilişkin bazı verilerin enflasyonun gelecek yıl yavaşlayacağına işaret ettiğini anlatan Powell, "Yine de fiyat istikrarını tekrar sağlamak için uzun bir yolumuz var. Sıkı para politikası ve daha yavaş büyümeye rağmen, enflasyonun yavaşladığına dair somut bir ilerleme görmedik." dedi.

'FAİZ ARTIŞINI YUMUŞATMALIYIZ'

Faiz artırım hızını ise yavaşlatabileceklerini belirten Powell, "Enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken, faiz artış hızımızı biraz yumuşatmak mantıklı. Faiz artış hızımızı yavaşlatmamızın zamanı aralık toplantısında gelebilir." diye konuştu.

Powell, "Enflasyonu kontrol edebilmek için faizi daha ne kadar artırmamız gerekeceği ve para politikasını ne kadar süre kısıtlayıcı şekilde tutacağımız, faiz artırım konusundaki yavaşlamaya ilişkin zamanlamadan çok daha önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 28
  • Asil Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar çıkarken 3-3 5-5 çıkıyor derhal...doları 12-13lere veya aşağısına düşürün. bir kazanc mi var.sonucta balonduya 2 den 8-10 Lara çıkması balona iğneyle karşılık verinde görelim.
    Cevapla
  • Stratejik bakış 1 yıl önce Şikayet Et
    Fed li baronlar .faizi biraz az yükseltip .az kazanalımda dünyanın millet leri .uyanmasın kararı almıs bellin
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Fed batar inşaAllah.
    Cevapla
  • Birileri 1 yıl önce Şikayet Et
    her şeyi bile bile yapıyorlar, abd bu politika ile birçok ülkeyi batırıyor, sonra böyle açıklamalar ile gündemi oyalıyorlar
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    FED yükselte yükselte %4'e ancak gelebildi, bizde %9. Yüksek faiz ile bir nane olsaydı bizde negatif enflasyon olurdu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'