Almanya'da yakalanan Serkan Akbaba, Türkiye'ye getirildi

"Kasten Öldürme" ve "Kasten Yaralama" suçlarından firari olarak aranan Serkan Akbaba, INTERPOL-Europol daire başkanlığı tarafından çıkartılan kırmızı bültenle Almanya'da yakalandı. Akbaba, Türkiye'ye getirildi.

Almanya'da yakalanan Serkan Akbaba, Türkiye'ye getirildi
Almanya'da yakalanan Serkan Akbaba, Türkiye'ye getirildi
GİRİŞ 01.12.2022 18:41 GÜNCELLEME 01.12.2022 19:20
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

"Kasten Öldürme" ve "Kasten Yaralama" suçlarından firari olarak aranan Serkan Akbaba, INTERPOL-Europol daire başkanlığı tarafından çıkartılan kırmızı bültenle Almanya'da yakalandı. Akbaba, Türkiye'ye getirildi.Emniyet Genel Müdürlüğü'nden olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kasten Öldürme ve Kasten Yaralama" suçlarından firari olarak aranan Serkan Akbaba hakkında İnterpol-Europol Daire Başkanlığımızca Kırmızı Bülten çıkartılmış ve yurt dışında olduğunun tespit edilmesi üzerine Almanya'nın Mannheim şehrinde yakalaması sağlanmıştır.

Ayrıca 'Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma', 'Birden Fazla Kişi İle Tehdit, Kaçakçılık, Basit Yaralama' suçlarından da aranan Serkan Akbaba, 30.11. 2022 tarihinde İnterpol-Europol Daire Başkanlığımız görevlileri tarafından Almanya'nın Frankfurt şehrinden teslim alınarak aynı gün adli makamlara sevk edilmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir."

TÜRKBÜKÜ'NDE SİLAHLI SALDIRI

Bodrum’un iki ünlü mekanında gerçekleştirilen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının azmettiricisi olan Serkan Akbaba'nın birçok suçtan hakkında yakalama kararı bulunuyordu.

 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 77
  • Efsane 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti uyan Artık Gençler kendimizi Fakir görmeyin Bu 6+1 her dönem Sizi kandırdı Artık izin vermeyin İsmeti iyi inceleyin Nasıl bir hain olduğunu Öğrenin bunlar bizden değildir
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın her yanında PKK lılar cirit atıyor onlarıda verselerya
    Cevapla
  • Ayısigi 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalarin işine yaramamis olnalı
    Cevapla
  • Yeşil derler 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüler ve pkk lılar tek tek getirecek mit hepsinin peşinde
    Cevapla
  • tutku25 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi bodrumda almanlar çok var ondan iade ettiler pkk lı olsa iade etmezlerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı