Biden ve Macron'dan ortak açıklama: Putin'e flaş çağrı!

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın mantıklı bir şekilde sona ermesinin tek yolunun Rusya'nın Ukrayna'dan çekilmesi olduğunu dile getirdi.

GİRİŞ 02.12.2022 04:12 GÜNCELLEME 02.12.2022 09:47
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'da Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la görüşen ABD Başkanı Biden, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Rusya lideri Putin'le görüşmek için tek şart sunan Biden, "Putin savaşı bitirme yoluna girerse konuşmaya hazırım" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, kendisinin başkanlığı döneminde ABD'ye ilk "devlet ziyaretini" gerçekleştiren Emmanuel Macron ile görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. İki lider de yaptıkları konuşmalarda, görüşmenin başlıca gündem maddelerinden birinin Rusya-Ukrayna savaşı olduğunu ve Ukrayna'ya yardımları sürdüreceklerini belirtti.

"UKRAYNA'DA ÇOK BÜYÜK BİR YIKIMA YOL AÇIYOR"

Biden, savaşı bitirmenin tek akılcı yolunun Putin'in askerlerini Ukrayna'dan çekmesi olduğunu belirterek, "Putin bu yolu seçmeyerek çok ağır bir bedel ödüyor. Aynı zamanda Ukrayna'da da çok büyük bir yıkıma yol açıyor." ifadelerini kullandı.

PUTİN'LE GÖRÜŞMEK İÇİN TEK ŞART SUNDU

Putin ile iletişime geçmek gibi bir niyeti olmadığını söyleyen Biden, "Putin, savaşı bitirme yoluna girmeye yönelik bir karar konusunda niyetli olursa onunla konuşmaya hazırım. Ancak henüz böyle bir yolda değil. Böyle bir şey olursa, Fransız ve NATO dostlarımla iletişim halinde Putin ile oturup aklından ne geçiyor görürüm." dedi.

MACRON: UKRAYNA'DAN TAVİZ VERMELERİNİ İSTEMEYECEĞİZ

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Ukrayna savaşı konusunda kararın Ukrayna'ya ait olduğunu vurgulayarak "Biz hiçbir zaman Ukrayna'dan kendileri için kabul edilemez olan tavizler vermesini istemeyeceğiz." diye konuştu.

Böyle bir barışın hiçbir zaman sürdürülebilir olmayacağını belirten Macron, "Kendi toprakları konusunda müzakere şartlarını belirlemeleri için Ukraynalıların kararlarına saygı duyacağız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 60
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Ukrayna Krizini NEDEN TIRMANDIRIYOR ? “NATO öldü” diyen Avrupa’yı Rusya ile dalaştırarak Avrupa-Rusya arasındaki enerji hatlarını da kapattırıp, Avrupa’yı askeri ekonomik siyasi kendine bağımlı tutmaya devam etmek. İsveç-Finlandiya ile cepheyi genişletmek. Çin – Rus ittifakını “Rusya - Avrupa krizi ile” zayıflatmak. “SADDAM’A KUVEYTE GİR “ benzeri Rusya’yı Ukraynaya sokup uluslararası yaptırım için bahane yaratmak. Türkiye’ye dönüp “Ukrayna krizinde sen zaten NATO’da bizimlesin” emrivakisi ile ASTANA’yı etkisiz hale getirmek, Tezkere zamanı Trabzon limanını istediği gibi Karadenize yerleşmek, Rusya tehtidi ile askeri ve siyasi bağımlılık amaçlı “F-35’leri Türkiye’ye kaktırmak” !!
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Biden; sanki Irak ta- Suriye de- Mısır da- Libya da-... yerlerde sizin değiminizle "UKRAYNA'DA ÇOK BÜYÜK BİR YIKIMA YOL AÇIYOR" çok büyük bir yıkım olmadı tabiidir ki siz demokrasi götürmüşsünüzdür... Yanlış anlamayın Rusya'nın Yaptığı da ABD nin yaptıklarından eksiği yok çok çok fazlası vardır...
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzenbazlar... Tavşana kaç tazıya tut...
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    YALAN TEK YOLU TÜRKİYE YE SURİYE DE ENGEL OL DİYOR PUTİNE. tamda Suriye de pkk itlerine operasyon yapacakken bu teklifler dikkat edin. Türkiye olarak bizde geç kalmaya başladık Hadi Reis hadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Rus kafiri abd ve avrupayla uğraşırken biz neyi bekliyoz hala neyi? yarın hepsi bir olacak üzerimize gelecek yine.Bu gece kafir pkk itlerine operasyon başlamalı bu gece 00:00 da. 1 dakika gecikirsek 100 yıl geri gideriz UYARIYORUZ.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Macron dünyanın en zeki başkanı, tarihte bunun gibi birkaç kişi var. Savaşın durması için rusyanın ukraynadan çekilmesi gerekir demiş, bu güne kadar 8 milyar insandan kimsenin aklına gelmemişti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı