Birleşik Krallık'ta insanlar yokluktan hayvan maması yemeye başladı

Birleşik Krallık'ta yüzde 11,1'le son 41 yılın en yüksek enflasyonu milyonlarca kişinin hayatını zorlaştırırken, Galler'de bir yardım kuruluşu görevlisi, bazı insanların evcil hayvan maması yediklerine tanık olduğunu söyledi.

Birleşik Krallık'ta insanlar yokluktan hayvan maması yemeye başladı
Birleşik Krallık'ta insanlar yokluktan hayvan maması yemeye başladı
GİRİŞ 02.12.2022 16:03 GÜNCELLEME 02.12.2022 19:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cardiff'in Trowbridge semtinde yoksullara sembolik fiyatlarla gıda satışı yapan bir kuruluşun sorumlusu olan Mark Seed, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Hala, kedi-köpek maması yiyen insanlar görmenin şokunu yaşıyorum. Yemeklerini radyatör üstünde ya da mumla ısıtmaya çalışan insanlar gördüm. Bunlar ürkütücü gerçekler" dedi.

Cardiff'in gelişen bir kent olmasına rağmen şehrin birçok yerinde yoksul bölgeler oluştuğunu belirten Seed, "Tüm dünyada ekonomik değişim var. Dünya değişiyor ve insanlar zorluk çekiyor. Yüksek binalar yapılıyor, şirketler buraya geliyor. Ama bir uçurum var ve bunu kapamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Seed'in çalıştığı Your Local Pantry adlı kuruluş, her hafta cuma günleri, bir ailenin haftalık mutfak ihtiyaçlarını karşılayacak gıda sepetleri satıyor.

Gerçek fiyatı 25 sterline kadar çıkan bu sepetler üyelere 5 sterlinden satılıyor.

Kuruluşun bu bölgede 160'tan fazla üyesi var.

L SE: BREXİT GIDA HARCAMALARINI ARTIRDI

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık, 2016'da yapılan Brexit referandumunun ardından 31 Ocak 2020'de Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmıştı.

Hükümet ülkedeki ekonomik krizi büyük ölçüde pandemiye, Ukrayna'nın işgaline ve diğer uluslararası gelişmelere bağlıyor.

Ancak birçok uzman Brexit'in de ekonomik gerilemede önemli payı olduğuna vurgu yapıyor.

London School of Economics'in araştırmasına göre, Brexit 2 yılda Birleşik Krallık'ta hane başına 210 sterlin ek gıda maliyeti getirdi.

Toplam maliyetin 5,84 milyar sterlin olduğunu hesaplayan uzmanlara göre AB'den ithal edilen gıdaların fiyatları gümrük işlemleri nedeniyle yüzde 6 arttı.

Araştırmaya göre, Brexit'ten sonra Birleşik Krallık'taki gıda üreticilerinin rekabet gücü azaldı.

LSE uzmanları, gıda fiyatlarındaki artışından gelirlerinin daha büyük bölümünü bu harcamalara aktarmak zorunda kalan yoksul kesimleri daha çok etkilediğine dikkat çekti.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    uretim bitmis senelerdir hirsizlikta bitmis. Brexit buyuk hata kasten yapilmis kendi hegemonyasini icin ve AB den emir almamak icin fakat Brexit yapmakla avrupa piyasalarindan daha uygun fiyatlara urun edinemezler. bu daha baslangic birak hayvan mamasi yarin birbirlerini yemege baslayacaklar.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük britanya krallığı İngiltere 14 ülkeden aldığı paraları nereye sakladı. Milyarderler ülkesi ve açlık fakirlik inandırıcı mı? İngiltere nin sonu çok feci olacak inşaAllah. Esas 14 ülke ayaklanırsa vay hallerine ki vay.
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    her şeye inananmamak lazım bir kere mama ekmekten pahalı istisna meczubun biri yemiştir olay budur adam bin sterlin ile antalyada 1 ay yiyip içip yatıyor ne işi var gallerde biz kendimizdeki israfı bir an evel önlemez isek halimiz harap emekli sayımız 20 milyona koşuyor bunun sonu hiç iyi değil
    Cevapla
  • Misafir okan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan maması pahalı en ucuz ekmektir
    Cevapla
  • Ayazagalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpek maması buluyorsunuz. Ama yıyecek ekmege muhtaçsınız. Buda köpek kadar degeri niz olmadıgını gösteriyor.. Sömürdülerinize sayın
    Cevapla
  • GÜNDÜZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Azına sağlık kardeşim etme bulma dünyası işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?