Terör örgütü SDG: ABD'yle tüm ortak operasyonları durdurduk

Terör örgütü Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye'nin düzenlediği hava harekatının ardından, bölgede ABD liderliğindeki koalisyonla yürüttükleri tüm ortak operasyonları durdurduklarını açıkladı.

Terör örgütü SDG: ABD'yle tüm ortak operasyonları durdurduk
Terör örgütü SDG: ABD'yle tüm ortak operasyonları durdurduk
GİRİŞ 02.12.2022 18:48 GÜNCELLEME 03.12.2022 13:53
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'nin Sözcüsü  Aram Henna, bazı açıklamalarda bulundu.

Örgütün sözde sözcüsü, Türkiye'nin Pençe Kılıç Hava Harekatı sonrası, "ABD'yle yürüttükleri bütün koordinasyon ve ortak terörle mücadele operasyonlarını" durdurduklarını söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı da (CENTCOM), terör örgütü SDG'nin açıklamasını doğruladı.

Terör örgütü SDG'nin paçavrası ABD zırhlısında

ARTIK TÜRKİYE'YLE SAVAŞACAKLARMIŞ

SDG'nin Genel Komutanı Ferhat Abdi Şahin, TSK'nın harekatı sonrası DEAŞ'a karşı yürüttükleri sözde operasyonları durdurduklarını duyurmuştu. Abdi, Türkiye'ye karşı savaşmakla meşgul olduklarını ve DEAŞ'a karşı savaşmayacaklarını belirtmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder da "Türkiye'nin güvenlik kaygılarını" anladıklarını ancak TSK'nın bölgeye yönelik operasyonlarından kaygı duyduklarını söylemişti.

DEAŞ BAHANESİYLE MEŞRUİYET KAZANMA DERDİNDELER

Terör örgütü DEAŞ'la savaştığını iddia eden YPG/SDG, bu sözde anlatıyla kendine meşru bir yol bulmaya çalışıyor. "DEAŞ'a karşı operasyonları durdurduk" diyerek de uluslararası kamuoyunun tepkisini Ankara üzerine yönlendirmek istiyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 175
  • Misafir8 1 yıl önce Şikayet Et
    Aram denen kansoz ermeni. Pkk nın adını değiştirebilirsin ama. Biz hınçak ve taşnak çetelerini heryerde tanırız. Bir kan testine bakar. Kansız ermeni
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    koca Dünya devletlerinin medet umdukları itlere bakın tarih bu devletlerin ne kadar korkak ve dar düşünceli olduklarını acımadan hatırlatacak notlar düşecek...
    Cevapla
  • miço 1 yıl önce Şikayet Et
    bir ğece ansızın tsk size ğirer ozaman yalvarırsınız itler gibi vurmayın diye.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde inandık. SEN TERÖRİST ABD TERORİST. FARKİNİZ YOK
    Cevapla
  • BÜLENT 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye eski türkiye değil abd ve yandaşları geri dünüş yok herkes ona göre hesabını yapsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor