İran, nükleer santral Karun'un inşasına başladı

İran, Huzistan eyaletinde "Karun" adlı yeni bir nükleer santralin inşasına başladı. Yapılan açıklamada, "Bu nükleer santralle birlikte ülkenin elektrik üretiminde yüzde 20 oranında nükleer enerjiden yararlanacağız" denildi.

İran, nükleer santral Karun'un inşasına başladı
İran, nükleer santral Karun'un inşasına başladı
GİRİŞ 03.12.2022 14:07 GÜNCELLEME 03.12.2022 14:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, ülkenin güneybatısında yer alan Huzistan eyaletinde "Karun" adlı yeni nükleer santralin temel atma töreninde konuştu.

İslami, yeni nükleer santralin inşasına başladıklarını belirterek, "Bu nükleer tesis ile birlikte ülkenin elektrik üretiminde yüzde 20 oranında nükleer enerjiden yararlanacağız. Kaliteli ve ucuz enerji için yeni nükleer tesisler geliştirmeye önem veriyoruz" dedi.

Atom Enerjisi Kurumunun nükleer santrallerin geliştirilmesini hedeflediğini vurgulayan İslami, Karun nükleer tesisinin enerji üretimine katkı sağlayacağını belirterek, "Hükümet enerji üretimine ve ucuz yakıt kullanımına ağırlık veriyor. Biz de kurum olarak nükleer tesisleri geliştirmeyi ve kalkındırmayı hedefliyoruz. İnşasına başladığımız Karun adlı yeni nükleer tesisin elektrik üretimine sunacağı katkı, kurumun bu zamanki 20 yıllık çalışmalarının hedefi" ifadelerini kullandı.

Huzistan eyaletinin Ahvaz kentine bağlı Darkhoveyn bölgesinde 300 megavatlık enerji üretecek kapasitede basınçlı su reaktörü (PWR) ile çalışacak olan "Karun" adlı nükleer santralin inşasının 8 yıl süreceği ifade edildi. Projenin yaklaşık 2 milyar dolara mal olması bekleniyor.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    İran engellenmezse bugün Nükleer silah üretecek teknolojik seviyeye ulaşmış durumda.Biz daha üniversitelerde kitaplardan okuyacak aşamayı geçemedik.Akkuyu da Ruslardan ne kadar bilgi aktarımı olduğu da oldukça şüpheli.Bence zaman kaybetmeden Pakistanlı kardeşlerimizden teknolojik ve nükleer silah desteği almalıyız.Elbette bu ticaretin kamuya açık yapılması beklenmez.
    Cevapla
  • ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık çok geç, İran da uranyum zenginleşti, sarı pasta yapıldı, nükleeri de var...
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    4800MW lık Akkuyu nun maliyeti:15milyardolar olması beklenirken 300MW lık İran santrali 2milyardolar.İran oldukça pahalıya malediyor anlaşılan.
    Cevapla
  • Ya Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Irani yaptirimlara ramen geliştigi için dünya güçleri düşmanlik yapiyor.iran her gün düne gore gelišiyor ve düşmanlari kinden olüyor.yaşasin büyük iran.
    Cevapla
  • Necati 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden tepki gösterilir bu isme? Adamlar gerçeği itiraf etmişler.Dedelerinin ismini koymuşlar.
    Cevapla
  • ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcular, Karun ismine takılmış, siz yaptığı işe bakın, İran nükleer reaktör bile yapabiliyor, biz ise emekleme dönemindeyiz, nükleerde....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı