Hazar Denizi kıyılarına 700 ölü fok vurdu

Rusya'ya bağlı Dağıstan'da, Hazar Denizi'ndeki 700 fok kıyıya vurdu. Müfettişler, Hazar Denizi kıyılarında araştırmalarına devam ediyor.

Hazar Denizi kıyılarına 700 ölü fok vurdu
Hazar Denizi kıyılarına 700 ölü fok vurdu
GİRİŞ 03.12.2022 19:30 GÜNCELLEME 03.12.2022 19:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hazar Denizi'nin Rusya'ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti kıyılarına 700 ölü fok vurdu.

Rusya Federal Balıkçılık Ajansı'nın Kuzey Kafkasya Bölge İdaresi, "Dağıstan'ın başkenti Mahaçkale'nin Kirovsky semtinde, Hazar Denizi kıyılarında 650-700 ölü fok bulundu. Müfettişler, Hazar Denizi kıyılarında araştırmalarına devam ediyor." denildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre çok sayıda fok balığının sahillere vurduğu görülürken, fokların görevliler tarafından toplanmaya başlandığı ve bazı fok balıklarından alınan numunelerin laboratuvarda incelenmeye başlandığı öğrenildi.

2021'de yine 150 ölü fok Hazar Denizi kıyılarına vurmuş, yapılan incelemelerde ölü fokların balıkçılar tarafından trollerle yakalandığı ve derilerinin yüzülmesinin ardından denize atıldığı tespit edilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hazar Denizi değil Hazar Gölü var. Göl büyük olduğu için deniz diyorlar ama iyide fok balıkları, etrafı karayla çevrili bu kapalı göle nasıl ulaştı, girdi, yuva yapıp çoğaldılar?
    Cevapla
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Vahsi insan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Denizlerdeki popülasyona katkı için 5 bin deniz patlıcanı üretildi
İslam Memiş altın için uyardı: Her şey değişecek!